Основният начин да държим смъртоносния коронавирус далеч от себе си

...
Основният начин да държим смъртоносния коронавирус далеч от себе си
Коментари Харесай

Няколко знака за слаба имунна система

Основният метод да държим смъртоносния ковид надалеч от себе си си е да поддържаме обществено разграничаване, както всички добре знаем (или би трябвало да знаем). Но поддържането и действието на личната ни имунна система, подготвена да се бори с всяка зараза, която ѝ се изпречи, също е от решаващо значение. Отслабената имунна система освен ни прави по-уязвими от респираторни болести като COVID-19, само че и от появяването на други здравословни проблеми и микробни болести, които единствено ще влошат обстановката, написа „ Сабах “.
Специалистът по вътрешни заболявания Тефик Ръфкъ Евренкая счита, че градивните детайли на мощните защитни сили са здравословната и уравновесена храна, съответен и първокласен сън, образование за справяне със напрежението, избягването на тютюнопушенето и алкохола, постоянните извършения, поддържането на здравословно тегло и внимание към хигиената на храната и към персоналната хигиена, съобщи БГНЕС.
Без здрава основа, даже да спазвате всяко от предписаните здравословни правила, тялото ви няма да може да се пребори с инфекциите и заболяванията, предизвестява той. Основното предписание е да слушате тялото си.
„ Възможно е да разберете дали имунната ви система е почнала да отслабва, като обърнете внимание на някои сигнали в тялото ви “, споделя Евренкая. Според него, има четири явни признака, които алармират за срив на имунната си система.
Чести настинки
Напълно обикновено е възрастните да имат простуда един път или два пъти годишно. Чести настинки или други вирусни инфекции - повече от четири инфекции на ушите годишно, два случая на пневмония или повече от три на бактериален синузит, са сигнал, на който би трябвало да обърнете внимание. Използването на антибиотици два пъти годишно може също да демонстрира, че организмът не е добре „ въоръжен “ за битка с микробите, с които се е сблъскал.
Повтарящи се рани и възпаления
При появяването на изгаряния, порязвания и синини по кожата тялото стартира да лекува нараненото място, като изпраща там богата на хранителни субстанции кръв, с цел да помогне за регенерирането на кожата. Този лековит развой зависи от здравите имунни кафези. Когато има недостиг в имунната система, заздравяването на кожата се забавя. Постоянната поява на дребни, мъчителни рани в устата (афти), както и на други кожни инфекции като циреи и простудни язви, могат да бъдат признаци на незадоволително здрава имунна система.
Подут стомах
Храносмилателната ни система съставлява съвсем 70% от цялата имунна система. Освен това потребните бактерии и микроорганизми (флора), които живеят там, пазят червата ни от инфекции и поддържат имунната ни система. Нарушаването на чревната флора може да усили риска от заразяване с вируси, да аргументи хронично инфектиране и даже да доведи до автоимунни разстройства. Все повече научни проучвания демонстрират какъв брой значимо е здравето на чревната флора и с всеки минал ден научаваме повече за връзката сред нея и имунитета. Подуването на корема, газовете или запека постоянно могат да бъдат знак, че нещо не е наред с червата ви.
Постоянна отмалялост
Ако не ви доближава сила, евентуално тялото ви се пробва да алармира, че нещо не е наред.
Ако страдате от отмалялост, макар че спите задоволително, това може да значи, че имате проблем с имунната система. Нашето тяло пести сила, с цел да поддържа имунната система, тъй че тя да може да се бори с микробите. Може да има десетки аргументи да се чувствате изтощени. Някои признаци като болки в ставите, гадене и понижен вкус може да ви накарат да се замислите за възможни проблеми с имунната система. При автоимунни болести имунната система стопира да се бори с външни фактори и стартира да третира личните си тъкани като неприятели, споделя Евренкая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР