Основният мотив, който мотивира решението в мнозинството на ВСС за

...
Основният мотив, който мотивира решението в мнозинството на ВСС за
Коментари Харесай

Край! Отстраниха Гешев, заради злоупотреби с правомощия

Основният претекст, който стимулира решението в болшинството на Висш съдебен съвет за отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор на страната, е по отношение на потизацията на дейностите му, които намират отчасти израз във фразата, която е изролзвана на конференцията, която послужи на вносителите неговото предварително освобождение.

Но в основата на решението е злоупотребата с пълномощия. И това, което мнозина жители приказват отдавана – невъзможността да се разчита на един професионален развой.

Това разяснява пред Българска национална телевизия правосъдния министър Атанас Славов.

Очевидно методите на деяние по отношение на членове на Висш съдебен съвет са извънредно притеснителни. Членове на съвета приказват за подобен напън. Това единствено демонстрира, че огромния въпрос за правосъдната промяна е на масата и Народно събрание ще би трябвало незабавно да се занимае с него, разяснява той.

Коментарът идва броени минути откакто пленумът на Висш съдебен съвет реши с 16 гласа „ за “ отстраняването на Иван Гешев. Реално освобождението му обаче ще се случи едвам когато президентът Румън Радев подпише укоз за освобождението му, защото по същия метод – с декрет, Гешев е бил назначен на поста основен прокурор на България.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР