Основният лихвен процент (ОЛП) в България се повишава за пореден

...
Основният лихвен процент (ОЛП) в България се повишава за пореден
Коментари Харесай

Основната лихва се вдигна за пореден месец

Основният лихвен % (ОЛП) в България се покачва за следващ месец. Считано от 1 октомври знакът е закрепен от Българската национална банка на равнище от 3,64%. Само за месец се регистрира растеж от 0,11 пункта.
Процесът по повишение на главната рента стартира преди тъкмо година, задвижен от обръщането на лихвения цикъл и повишението на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка. Повишаването отразява покачващите се лихвени проценти при действително подписаните покупко-продажби от комерсиалните банки.
Преди да обърне посоката си, главният лихвен % в България бе на нулево равнище в продължение на към шест години. Толкова висок ОЛП - над 3,6% - е регистриран в България за последно през февруари 2009 година Нивото на съществена рента, която постоянно работи от първия до последния ден на съответния месец, няма директно отражение върху лихвите по депозитите и заемите в България. С увеличението й обаче пораства законната рента за веселба както за физически лица, по този начин и за бизнеси. Тя се образува като общ брой от ОЛП и 10 пункта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР