Основният кандидат на полската опозиция за президент Малгожата Кидава-Блонска призова

...
Основният кандидат на полската опозиция за президент Малгожата Кидава-Блонска призова
Коментари Харесай

Кандидат на полската опозицияза президент призова за бойкотна изборите през май

Основният претендент на полската съпротива за президент Малгожата Кидава-Блонска прикани в неделя за протест на изборите през май поради ковид и изцяло замрази акцията си, засилвайки опасенията дали гласуването ще се организира по проект, съобщи организация Ройтерс.

Управляващата в Полша националконсервативна партия " Право и правдивост " към този момент отхвърля апелите за отсрочване на вота, плануван за 10 май. Вместо това полските управляващи позволиха на жителите на възраст над 60 години и на тези, които са под болнична или домашна карантина, да гласоподават по пощата.

" Хайде да бойкотираме тези избори. Поляци, останете си вкъщи, вашият живот е най-важното нещо ", съобщи Малгожата Кидава-Блонска пред публицисти и прикани и останалите претенденти да замразят акциите си.

Нейният апел идва след митингите на доста кметове, които споделиха, че вотът не може да се организира безвредно през май.

В неделя кметът на южния град Бенджин Лукаш Комониевски разгласи във Facebook, че няма да подпише документите за образуване на изборите в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР