Основните заплати на надзирателите и съдебните охранители се повишават с

...
Основните заплати на надзирателите и съдебните охранители се повишават с
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието: Заплатите на надзирателите се повишават с 300 лв. от 1 юли

Основните заплати на надзирателите и правосъдните охранители се покачват с 300 лева от 1 юли, като в тази сума са включени спомагателните хонорари и внасяните от работодателя осигуровки, оповестиха от Министерството на правораздаването. Увеличението коства близо 11 млн. лева на бюджета и от него ще се възползват 6093 чиновници.

Надзиратели и правосъдни охранители оповестиха, че през днешния ден стартират районни митинги, а за събота възнамеряват огромен митинг в София. Те упрекват Министерство на правосъдието, че не е изпълнило уговорката за нарастване на заплатите в бранша с по 300 лв. от 1 юли, а единствено със 125.

От ведомството са създали разбивка на нарастването. От него излиза наяве, че основите заплати се усилват със 125 лева, само че към тях се прибавят спомагателни хонорари за клас прослужено време - приблизително 35% или към 43,75 лева, парите за ексклузивен труд, работа на публични празници и компенсации по 4 лева, или чиновниците ще получат общо 172 лева Към тях се прибавят разноски за социално-осигурителни заплащания за сметка на шеф - от 74% или 127,25 лева Крайният размер на нарастването става 300 лева, прецизират от министерството.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР