Основните вероизповедания у нас подкрепят донорството на органи при настъпила

...
Основните вероизповедания у нас подкрепят донорството на органи при настъпила
Коментари Харесай

Основните религии у нас ще подкрепят донорството при мозъчна смърт

Основните вероизповедания у нас поддържат донорството на органи при настъпила мозъчна гибел и ще осведомят своите общности за казуса. Това взеха решение духовници, с които се срещна здравният министър Кирил Ананиев.

В диалозите са взели участие ръководителите на Националния съвет на религиозните общности. В него влизат Мюсюлманското вероизповедание, Арменската апостолическа черква, Централният израилтянски нравствен съвет, Обединени евангелски църкви, Католическата екзархия и Българската православна черква, показват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
Отец Ангел за донорството: Църквата постоянно е стояла зад човеколюбието Светият синод би трябвало да даде мнение по въпроса, подложен от здравния миснистър, който прикани църквата да поддържа донорството
Според Кирил Ананиев донорството е идея, в която духовната и светската власт би трябвало да вървят ръка за ръка. За да получат чакащите за трансплантация пациенти късмет да продължат да живеят, е нужна социална съпричастност, като вярата би подкрепила взимането на решение за донорство.

Духовниците увериха, че в тяхно лице страната има сътрудник, който ще се включи в акцията за поощряване на донорството в България.

Срещите в този формат ще се организират регулярно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР