Втора яслена група предстои да бъде разкрита в ДГ Палечко“

...
Втора яслена група предстои да бъде разкрита в ДГ Палечко“
Коментари Харесай

Втора яслена група откриват във варненска детска градина

Втора яслена група следва да бъде разкрита в ДГ „ Палечко “ във Варна. Това стана ясно на днешното съвещание на ВрК „ Структури и общинска администрация “, на което съветниците дадоха единодушието си да бъдат разкрити две щатни бройки яслени медицински сестри за детското заведение, които ще обслужват новата група от 1 септември 2024 година С тях общата бройка на личния състав на активност „ Детски ясли, детски кухни и яслени групи в детските градини “ става 483 щатни бройки, от които 44 са медицински сестри, оповестяват от Община Варна.

В региона на ДГ „ Палечко “ има доста детски градини, ситуирани на близко разстояние една от друга. Децата за първа възрастова група понижават, затова през актуалната образователна година не се е била образувана втора първа група, само че в същото време от ден на ден родители желаят децата им да постъпят в яслена група. За да се отговори на търсенето на родителите, е решено в свободното помещение в градината да бъде образувана още една яслена група.

В дневния ред на съвещанието беше включено и предложение на кмета за преструктуриране на Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване “, с цел да може предприятието да поеме осъществяването на леки поправки на територията на общината. Целта е мобилни екипи да отстраняват повреди на детайли на градската инфраструктура в резултат на изхабяване, метеорологични феномени, вандалски прояви и други

Предложението е да се създадат трансформации на длъжности  в предприятието при опазване на общата бройка на личния състав от 330 души. Част от измененията плануват 10 щатни бройки на служба „ Работник озеленяване “ да се преобразуват в служба „ Работник поддръжка леки поправки “. За да може предприятието да поеме новата активност, е належащо в допълнение финансиране в размер на 760 000 лв., стана ясно на съвещанието.

При разискването на предлагането в зала „ Пленарна “ породиха въпроси до каква степен е подходящо леките поправки да бъдат предоставени на Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване “. Съветници изрекоха мнение, че тази конструкция би трябвало да откри място в районните кметства. Техни сътрудници попитаха дали служащите по озеленяване имат нужната подготовка да реализират ремонтна активност.  Поставен бе също въпрос дали има система за ръководство на процесите – от регистрацията на сигнала до неговото премахване, както и има ли разбор какъв размер от работа ще могат да поемат екипите. Заради неяснотите към организацията на новата активност и материалната й обезпеченост съветниците върнаха предлагането за преправка. 

Редица въпроси породиха и към друго предложение на кмета - това за увеличение на щата със 17 бр. на Оперативна програма „ Спорт – Варна “, което ръководи спортно-материалната база и спортно-развлекателните уреди на общината.  Наскоро предприятието пое ръководството и стопанисването на многофункционалния състезателен комплекс „ Владислав Варненчик “, което постанова увеличение на личния състав. Съветници попитаха на каква база е избрана тази бройка от 17 щ. бр. и не е ли допустима вътрешна оптимизация. Предложено бе отсрочване на точката, което болшинството общински съветници поддържа.

За разглеждане за последващо съвещание бе отсрочено и искане за превръщане и допълнение на щата в общинско дружество „ Инвестиционна политика “. Предложението е 1 щ. бр. „ счетоводител-касиер “ да се преобразува в „ счетоводител “ и да бъде назначен още един счетоводител. Съветниците настояха да получат настоящи данни за размера на работа на счетоводния отдел, преди да вземат решение.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР