Основните точки от речта на лидера на политическата партия и

...
Основните точки от речта на лидера на политическата партия и
Коментари Харесай

Хасан Насралла: “Хизбулла” води война срещу Израел, САЩ няма да ни сплашат

Основните точки от речта на водача на политическата партия и паравоенна организация “Хизбулла ” Хасан Насралла:

Иран не води съпротивата на ХАМАС и “Хизбулл ”а. Той поддържа ислямската опозиция на иракските милиции против Съединени американски щати.

Съединени американски щати носят главната отговорност за протичащото се в Газа и точно те пречат на експанзията да спре.

Трябва да имаме две цели – да спрем експанзията и да помогнем на ХАМАС да победи.

Това, което се случва в Газа, не е война като другите предходни войни, а решителна историческа борба.

Победата в Газа е победа за палестинския народ, а не за братята мюсюлмани. Победата в Газа е победа за всички страни в района и националните ползи на Египет, Йордания, Сирия и Ливан. Победата за ХАМАС е в полза на палестинския народ, Западния бряг, Йерусалим, джамията Ал-Акса и църквата на Божи гроб.

Израел заплашва Ливан, демонстрирайки бруталността си в Газа.

Една от най-важните неточности, които прави вражеското държавно управление, е слагането на високи цели, които не може да реализира, като елиминирането на ХАМАС. Преди това, през 2006 година, Израел разгласи, че задачата му е да унищожи “Хизбулла ”, само че това не беше реализирано.

Арабските и мюсюлманските страни и държавни управления би трябвало да пресечен връзките си и да спрат да доставят храна, нефт и газ на Израел. Само изказвания не са задоволителни.

Ние участваме в тази борба от 8 октомври, ислямската опозиция в Ливан стартира ден след тази на ХАМАС, съпротивата получи идващия стадий, извършвайки офанзиви по целия фронт. Още не е свършило. Ние нападаме танкове, концентрации на съоръжение и личен състав.

Ние водим същинска борба, друга от всички, които са се случвали преди. Различава се по тактика, тактичност и разнообразни типове оръжия. Отклоняваме силите на “Цахал ” от Газа, 1/3 от израелската войска е на границата с Ливан. Ливанският фронт също съумя да поеме половината от военноморските сили на Израел в Средиземно море против Ливан и Хайфа. Израел изтегля 43 селища.

Израел се притеснява, че този фронт може да докара до районна война, сюжет, който е реален и несъмнено може да се случи. Всеки ден получаваме известия от арабски страни, които ни умоляват да не действаме.

Ако Израел и Съединени американски щати решат да атакуван Ливан, това ще бъде най-голямата нелепост в историята на тяхното битие. Ливанците няма да се опасяват от това, което се случва в Газа. По-добре е да не се предаваш, в сравнение с да паднеш на колене.

Ние вършим всичко, с цел да облекчим израелския напън върху Газа.

Бяхме застрашени с американски самолетоносачи и въздушни удари след офанзивата на “Хизбулла ” против “Цахал ”. Заплахите обаче няма да трансформират нашата позиция. Всяка ескалация е неизбежна, само че зависи от развиването на събитията в Газа. Фронтът може да се разшири.

Предупреждавам Израел да не атакува Ливан. От наша страна всички сюжети са вероятни, всички разновидности са премислени и подготвени за потребление.

Америка ни изпрати известия, че ще бомбардира Иран, в случай че продължим да се съпротивляваме.

Вашите кораби в Средиземно море не ни плашат. Ние не се опасяваме от нищо и сме подготвили отговор за вашия флот. Ако избухне пълномащабна война, вашият флот няма да е от изгода. Съединени американски щати би трябвало да помнят провалите в Афганистан, Ирак и Ливан при започване на 80-те години.

Всички ние водим борба за мощ на духа. Нашата борба не е достигнала стадия на победа с един удар и към момента ни би трябвало време, само че печелим.

Съпротивата би трябвало да се концентрира върху постигането на победа в Газа.

Казвам на нашия народ в Ивицата Газа и на Западния бряг, на целия палестински народ и съпротивителните нации в района и на тези, чиито сърца бият за потиснатите. Ако сте виновни, апелирам, бъдете търпеливи и обмислете жертвите вършим в очите на Аллах и в пътя на Аллах, резултатът ще бъде победа, в случай че Аллах разреши.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР