Основните приоритети на социалната политика по закрила на детето са

...
Основните приоритети на социалната политика по закрила на детето са
Коментари Харесай

Зам.-министър Клисурска се срещна с програмния мениджър на програма „РОМАКТ“ Ана Оприсан

Основните цели на обществената политика по протекция на детето са ориентирани към оказване на поддръжка на децата и фамилиите в риск.

Децата, чиито родители работят в чужбина, са разпознати като една от групите при разработвания план на План за деяние в осъществяване на Европейска гаранция за детето. С него се цели основаването на рамка, която да обгръща водещи ограничения за понижаване на бедността и поощряване на тяхното обществено включване. “ 

Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска при среща с програмния управител на стратегия „ РОМАКТ “ Ана Оприсан. Тя посочи, че рисковете, с които се сблъскват децата, са свързани с неявяване на поддръжка при учене, отпадане от учебно заведение, финансови усложнения, последици върху здравето, душeвността и обществените връзки.

В срещата бяха показани резултатите от извършено изследване на „ РОМАКТ “ в български общини, което има за цел да откри проблемите в всекидневието на децата, чиито родители се трудят в чужбина. „ Важна е работата с локалните управляващи. Нашата цел е да им помогнем при разрешаването на проблемите, свързани с развиването на децата. Подобни компликации се срещат в разнообразни пластове на обществото и е значимо да бъдат разпознати “, уточни Ана Оприсан.

Заместник-министър Клисурска посочи, че правенето на Плана за деяние в осъществяване на Европейска гаранция за детето е на заключителен стадий и ще бъде оповестен за публично разискване, където всички заинтересувани страни могат да дадат своите оферти. 

По време на срещата бяха разисквани бъдещи взаимни действия, касаещи поддръжка на децата и фамилиите в риск, както и локалните общности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР