Основните приоритети на министерството на земеделието и храните са устойчивото

...
Основните приоритети на министерството на земеделието и храните са устойчивото
Коментари Харесай

Няма проблем с европарите за земеделие, сигурен Порожанов

Основните цели на министерството на земеделието и храните са устойчивото развиване на бранша, европейските вложения и Общата селска политика (ОСП). Това съобщи на конференция министърът на земеделието Румен Порожанов, който показа целите на държавното управление в бранш " Земеделие, храни, риболовство и гори ".

По отношение на Общата селска политика, Порожанов сподели, че е извънредно значимо да се резервира равнището на финансирането.

До момента няма проблеми с европейски пари за земеделие, подсигуряват от министерството.

За първите 100 дни от ръководството регистрираха и извънредно високата реколтата от тазгодишната беритба. Резултатите са положителни както във връзка с качеството, по този начин и на количеството. Порожанив уточни, че реколтата за 2017г. е рекордна - 5,9 млн.тона.

По отношение битката с градушките, Порожанов изясни, че е бил извършен спор с производители, застрахователи и общини за това, че все още България е покрита към 35% от земеделските площи. Трябва да има цялостно покритие и да се съчетае със самолетен прийом, който се употребява и в други страни, безапелационен е земеделският министър. Въпросът е по какъв начин да се обезпечи финансирането. По думите му са нужни към 20 млн.лв като разноски годишно.

През първите 100 дни по програмата за развиване на селските региони са изплатени близо 250 млн.лв. стана ясно още на представянето на програмата на Министерството на земеделието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР