Основните положения, за които хората с увреждания се борят, бяха

...
Основните положения, за които хората с увреждания се борят, бяха
Коментари Харесай

Мая Манолова: Хората с увреждания са национален капитал

Основните положения, за които хората с увреждания се борят, бяха включени в окончателния вид на Закона за хората в увреждания. Според поетите задължения от страна на властта в края на идната седмица законопроектът би трябвало да влезе в пленарната зала за разискване. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия националният омбудсман Мая Манолова.

Промените в закона трасират пътя към промяната в бранша. Беше извънредно значима поддръжката за трудовата претовареност, беше включена и програмата за налична среда. Предвидени са средства за преустрояване на работното място - ще има национално финансиране за това. Убедена съм, че в България бузнесът е обществено насочен и че след диалози работодателите ще се убедят, че хората с увреждания са народен капитал, който не е употребен задоволително, съобщи Манолова.

Беше конкретизирана месечната финансова помощ, които ще получават всички хора с увреждания, и несъмнено, идеята на протестиращите майки, че персоналната помощ ще бъде един независим механизъм, написан в закон, уточни омбудсманът.

Правителството пое съответни задължения. Подписите на финансовия и на обществения министър са под проект за деяние. Абсолютно всички хора с увреждания застават зад този план, всички организации го поддържаха. Вече не може да се приказва за разделяне сред хората с увреждания, каквито опити имаше при започване на лятото. Много низки бяха тези опити да бъдат разграничени хорат с увреждания - на правилото Разделяй и владей, акцентира Манолова.

Тя съобщи, че в случай че законопроектът върви по проект, би трябвало да бъде дефинитивно признат до края на ноември. Няма да е добре да оставим майките на палатки до Коледа, да ги затрупа снегът, сподели още Мая Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР