Основните партийни лидери, които се изправят на предстоящите парламентарни избори

...
Основните партийни лидери, които се изправят на предстоящите парламентарни избори
Коментари Харесай

Последните митинги се провеждат в Полша, докато парламентарната надпревара наближава към своя край

Основните партийни водачи, които се изправят на идните парламентарни избори в Полша, приканиха гласоподавателите да дадат поддръжка на съответните си партии, които печелят, до момента в който организираха последните предизборни манифестации в петък. Проучванията на публичното мнение допускаха близка конкуренция.

Изборите в неделя ще решат дали ръководещата консервативна, евроскептична партия " Право и правдивост " ще завоюва трети следващ мандат или демократичната, проевропейска Гражданска коалиция и нейните сътрудници ще поемат властта. Гражданската коалиция има за цел да усъвършенства демократичните стандарти и интернационалното състояние на Полша, които пострадаха след осем години на консервативно държавно управление.

Лидерът на Закон и правдивост Ярослав Качински, който е де факто ръководещ Полша, се срещна с гласоподаватели в Югоизточна Полша, където неговата партия има малко преимущество пред опозицията. Неговият финален протест се организира на централния пазар на живописния град Сандомеж, мястото на известния ефирен сериал „ Преподобният Матеуш “ за проверяващ духовник. Мнозинството от гласоподавателите на „ Право и правдивост “ са практикуващи католици.

„ Ние сме единствената политическа групировка, която подсигурява, че вашите гласове ще бъдат чути “, сподели Качински пред тълпата. Той употребява нормалните партийни лозунги в речта си, с цел да скандира „ ДА “ за политиката на неговата партия и „ НЕ “ за опозицията.

В края той сподели на гласоподавателите, че „ просперитетът на Полша и положителните благоприятни условия за всички... зависят на вас, на жителите на Полша ", до момента в който всеки глас за опозицията е неверен.

Въпреки че родният му град е Варшава, Качински се кандидатира от южния град Келце, където може да разчита на доста по-голяма поддръжка, в сравнение с в столицата, където основният му противник, водачът на Гражданската коалиция Доналд Туск, някогашен министър-председател и някогашен ръководител на Европейския съвет, се кандидатира. Гласоподавателите в огромните градове поддържаха партията на Туск на последните гласувания и демонстрираха поддръжка за него на два всеобщи марша във Варшава тази година.

Туск споделя, че противникът е „ осквернил “ полезностите на Полша

Последният му избирателен протест беше извършено на закрито в Прушков, покрай Варшава. Туск сподели, че през осемте си години на власт партията на Качински е " осквернила " полезностите на Полша за взаимност, независимост и тъждество и че дружно със своите почитатели той ще " разчисти бъркотията им ", когато опозицията завоюва властта.

" Никой който мечтае за нашата свободна и щастлива страна, би трябвало да гласоподава за Закона и Справедливостта “, сподели той под викания „ Ние ще победим “ и „ Доналд Туск “.

Той неведнъж сподели, че „ успеха е в нашия обхват “ и притегли големи овации, когато разказа следизборната Полша без ръководството на партията на Качински.

Други партии също приключваха акциите си със събития в цялата страна.

В събота в среднощ стартира изборната тишина, което значи, че не са позволени акции и издание на изследвания на публичното мнение, с цел да се даде време на гласоподавателите да претеглят решението си преди изборните секции да отворят неделя.

Проучванията сочат, че Законът и справедливостта ще завоюват най-вече гласове, само че ще изгубят настоящето си тясно парламентарно болшинство, а с това и опцията да ръководят еднолично.

Тъй като към 8% от имащите право на глас към момента не са решили, изказванията на водачите на митингите в петък може да решат близкото бъдеще на нацията.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР