Основните натовски ексепрти в Украйна очакват ескалация на конфликта и

...
Основните натовски ексепрти в Украйна очакват ескалация на конфликта и
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев : Служебното правителство рискува да унижи България, ако започне преговори с Газпром


Основните натовски ексепрти в Украйна чакат ескалация на спора и е допустимо да има такава.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС Цветлин Йовчев  Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 година в Плевен. Завършва Висшето военноморско учебно заведение „ Никола, който разяснява войната в Украйна. 

" Рано е да се разяснява и да се вършат заключения кой седи зад убийството на Даря Дугина. Руската страна избърза с изказванията си от през вчерашния ден, тъй като няма дефинитивни и безапелационни доказателства. Аз не мисля, че украинската гражданка ще отиде с 12-годишната си щерка да слага експлозиви. Другото, което буди подозрение, е, че украинската гражданика се заселила и следила Дугина, а не татко ѝ. Рано е да се вършат разбори и би трябвало да изчакаме ", добави той по отношение на покушението против Даря Дугина. 

" За жал не можем да чакаме спорът в Украйна да се позволи бързо. За мен този спор ще продължи дълго и ще носи опасности за националната сигурност на България. Преките опасности ги виждаме към този момент - доставките на газ и енергийна рецесия. Има риск спорът да се разрасне и България също под някаква форма да бъде забъркана. Развитието на този спор ще зависи от един триъгълник на връзките сред Русия, Съединени американски щати и Китай. На локално ниво нещата зависят и от Турция, и от Европейския съюз. Всички тези връзки ще решат дали спорът ще се разрасне ", разкри Йовчев. 

" Позицията на служебния кабинет за възобновяване на договарянията с " Газпром " е рискована, тъй като нямаме различни доставки на газ. Когато нямаме опция на други газови доставки, рискуваме изискванията на " Газпром " да са доста по-тежки и по този метод да бъде унижена България. Факт е, че и предходните ръководещи позволиха неточности, като най-голямата е, че не започнаха да се готвят и да взимат ограничения за тази газова рецесия още от 24 февруари ", разгласи за край някогашният началник на ДАНС. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР