Oсновни стъпки за сигурност за собственици на малки и средни

...
Oсновни стъпки за сигурност за собственици на малки и средни
Коментари Харесай

10 стъпки как да защитите своя онлайн бизнес

Oсновни стъпки за сигурност за притежатели на дребни и междинни предприятия, които даже да нямат механически опит, имат потребност да защитят своето онлайн наличие.

Вие сте притежател на дребен и междинен бизнес и се притеснявате за сигурността на вашия онлайн бизнес, само че сте затрупани от механически диалект? Не сте сами. Гарантирането на сигурността на вашето онлайн наличие и известност е от огромно значение, само че не е наложително да е комплицирано.

Този лист от 10 стъпки дава насоки на притежатели на дребни и междинни предприятия, които не са механически експерти, за това къде да насочат напъните на своите екипи. Той показва главните стъпки за отбрана на вашия уеб страница по удобен метод. 
1. Използвайте мощни пароли: Уверете се, че всички сметки, свързани с вашия уеб страница, имат мощни, неповторими пароли.
 
2. Редовно актуализирайте софтуера: Актуализирайте постоянно платформата и добавките (add-on) на уеб страницата си, с цел да коригирате вероятни уязвимости в сигурността.

3. Архивирайте уеб страницата си: Редовно архивирайте уеб страницата си, с цел да предотвратите загуба на данни при положение на пробив.

4. Инсталирайте защитна стена за уеб приложения (WAF): Защитете вашия уебсайт от злоумишлен трафик и офанзиви.

5. Активиране на HTTPS: Защитете уеб страницата си с SSL/TLS криптиране за отбрана на данните.

6. Ограничаване на достъпа на потребителите: Давайте единствено нужните позволения на доверени хора от личния състав, с цел да минимизирате риска.

7. Payment Gateways (Процесори за сигурни разплащания): Използвайте реномирани процесори за разплащания със мощни протоколи за сигурност.

8. Редовно сканирайте за уязвимости и за подозрителна активност: Използвайте принадлежности за сигурност, с цел да сканирате за уязвимости на вашия уеб страница и за необикновени действия, и да ги коригирате неотложно.

9. Обучете своя екип: Осигурете главно образование за киберсигурност на вашите чиновници.

10. Създайте проект за реакция: Поддържайте настоящ проект за деяние при положение на случай със сигурността. 

Все още звучи комплицирано и мъчно за осъществяване? Да, в действителност сигурността е сложен и непрестанен развой, а не еднократна конфигурация. За това се обърнахме към специалисти от екипа на  за по-детайлно обяснение за всяка от тези стъпки, съпроводени с съответни образци за смисъла им и по какъв начин са се оказали решаващи в разнообразни случаи от международната процедура.

По-детайлни стъпки, както и надзорен лист от ограничения, може да намерите ТУК.

Тяхна рекомендация за една елементарна стъпка от изброените в листата, която може фрапантно да увеличи сигурността на вашия уеб уебсайт, е инсталирането на защитна стена () пред него. Това може да позволи проблемите с неактуализирани платформи или програмен продукт, потребността от SSL и евентуални закани от хакерски пробиви.

Препоръката за подходяща  облачна услуга, която ще ви спести потребността от профилиран хардуер, програмен продукт или комплицирани конфигурации от инженерния екип, е Cloudbric WAF+.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР