Основни ремонти на площадките за игра ще бъдат направени в

...
Основни ремонти на площадките за игра ще бъдат направени в
Коментари Харесай

Бюджетът за здраве във Варна също бележи ръст, вижте цифрите

Основни поправки на площадките за игра ще бъдат направени в 7 от общо 12-те общински детски ясли във Варна. Заложените  за тази цел средства в проектобюджета на общината са близо 2 млн. лв.. Те бяха утвърдени от членовете на ПК " Здравеопазване “, които разгледаха проекторамката за 2019 година През тази година поправки са планувани в детските ясли " Щастливо детство “, " Чуден свят “, " Роза “, " Щурче “. Общината възнамерява рехабилитация също на площадките в " Русалка “, " Звънче “ и " Детелина “.

Общата финансова рамка за опазване на здравето е в размер на 21,1 млн. лв. и бележи нарастване с близо 1,6 млн. лв. по отношение на първичния бюджет за 2018 година От тях 461 хиляди лв. са за финансиране на 18 общински стратегии със здравна устременост, девет от които са нови. Първоначално заложените стратегии бяха 17, само че по предложение на ръководителя на комисията доцент Антоанета Цветкова беше включена още една – профилактика на диабетното ходило, като финансовата рамка по това перо се резервира.

Част от новите стратегии са: " Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развиването " – главно за деца с ДЦП, Синдром на Даун и аутизъм; “Зеленият двор на Варна " - за ранно различаване на признаците на отклонения във физическото, прочувственото и психомоторното развиване на деца от 0-3 г.; " Грижа за деца с диабет и редки ендокринни болести ". Други нови стратегии с общинско финансиране са за скрининг на болесттите на щитовидната жлеза, белия дроб, маточната шийка, простатната жлеза, рак на гърдата.

И през тази година общината ще подкрепи варненските двойки с репродуктивни проблеми. По това перо в бюджета са заложени 283 хиляди лв.. 159 хиляди лв. са заделени за еднократни помощи за лекуване.

Друга тематика на днешното съвещание на комисията по " Здравеопазване “ бе тежкото финансово положение, в което се намира Очна болница. Към края на предходната година отговорностите на лечебното заведение са в размер на над 400 хиляди лв..  Общинските съветници дадоха единодушието си болничното заведение да бъде подкрепена с 93 хиляди лв. от бюджета за 2019 година, с които да покрие част от отговорностите си към доставчиците, изключително за медикаменти и медицински консумативи. Същевременно  членовете на комисията пожелаха от управлението в 15-дневен период да показа визията си за бъдещето на лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР