Основната задача, която правителството в този първи месец изпълнява, е

...
Основната задача, която правителството в този първи месец изпълнява, е
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Работата на кабинета няма да има пряко отражение върху местния вот

Основната задача, която държавното управление в този първи месец извършва, е поставената си от него свръхцел да съществува, разяснява политологът Страхил Делийски. Според него на този стадий наподобява, че това е непременно:

" Идеята, че главната цел на държавното управление е да го има значително по-нататък ще минира някакви по-стратегически управнически дейности. Вероятно ще има разнообразни показа за това какво да прави това държавно управление. Самият факт, че нямаме управническа стратегия черно на бяло, с изключение на пожелателни поръчки, свързани най към този момент с това, което ще се случва в Народно събрание, само че нямаме чиста стратегия за това, което ще прави изпълнителната власт, за мен приказва, че задачата - държавното управление да го има, значи да няма такава стратегия ".

Двете обединения в ръководството не престават да описват историята за смисъла от него, т.е. да търсят партийните дивиденти, с цел да минимизират загубите от присъединяване си в държавното управление, разяснява пред политологът.

" Допирателните са толкоз общи, че звучат като благопожелание от новогодишна картичка. Има редица български системи, оставям настрани правосъдната, които би трябвало да проработят и имат потребност от реформиране ", акцентира Страхил Делийски. Той обаче не чака някакъв забележим резултат във връзка с развиването на тези системи.

" Очакванията към държавното управление не са доста огромни. Но от тези системи на държавно ръководство зависи живота и всекидневието на доста хора. Очаквам, в случай че болшинството счита да продължи да бъде в този си състав, в случай че концепцията на двете обединения е да има държавно управление и след локалните избори, чакам въпреки всичко да забележим някаква смислена, предпазена и подробна стратегия за ръководство ".

Политологът не счита, че работата на държавното управление ще има директно отражение върху електоралните настройки за локалните избори. И изясни:

" В голямата си част локалните избори са функционалност на корпоративни ползи на локално ниво и тяхното взаимоотношение с централната власт. Интересно ще бъде още веднъж на нивото на надпреварата сред двете обединения - кой ще споделя на " локалните клиенти ", че е индивидът, който дава парите ".

Според него стъпките, които се подхващат към правене на правосъдна промяна, са това нещо, което е дало съображение на Европейска комисия да покаже положително отношение. Това е хвалба за напъните, счита Страхил Делийски и добави:

" Работата на държавното управление не е партиите в него да се състезават и да търсят имиджови дивиденти, а да ръководят ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР