Основната тема на седмичния брифинг на Министерството на външните работи

...
Основната тема на седмичния брифинг на Министерството на външните работи
Коментари Харесай

МВнР: Броят на секциите за гласуване в чужбина ще бъде между 730 и 740

Основната тематика на седмичния брифинг на Министерството на външните работи е подготовката за изборите отвън страната през 2023 година. Това каза заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

" До преди 2 години процесът по подготовката и организацията на изборите в чужбина беше с естествена цикличност с размер сред 150-400 секции, то сме в интервала от 2021 година сме на прага да проведем избори за 5-и път с три разнообразни редакции на Изборния кодекс, касаещи изборите зад граница. За последните две години министреството натрупа опит, с който да създаде сполучливо избори със 700 секции, ситуирани на съвсем всички континенти ", съобщи дипломат Калин Анастасов.

По думите му стана ясно, че с приключването на периода за подаване на заявление за гласоподаване на 7-март завърши и първият стадий от подготовката на изборите зад граница.

Очакванията на Министерство на външните работи са изборни секции отвън страната да бъдат направени в 62 страни. След изработен разбор и решение на ЦИК(днес или утре) ще бъдат избрани местата и секциите им в тези страни. Очакваният брой е сред 730 и 740.

Прогнозният брой секции в другите страни е: Турция - малко над 160;Великобритания - малко над 115 във ;Федерална Република Германия - 74;Испания - 64;САЩ - 56;Италия - 26;Нидерландия - 23;Гърция - към 20;Канада - към 16;Франция - 16.
Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР