Основната технология, която оказва най-значимо влияние върху живота на клиентите

...
Основната технология, която оказва най-значимо влияние върху живота на клиентите
Коментари Харесай

Изкуственият интелект променя сферата на хотелиерството

Основната технология, която оказва най-значимо въздействие върху живота на клиентите на хотелиерите и на самите хотелиери, е изкуственият разсъдък. Навлизането му в обичайни за хотелиерския бизнес системи трансформира напълно работата на хотелиерите. Към момента изкуственият разсъдък разрешава взимането на по-оптимизирани и бързи решения за основаване на едно извънредно потребителско прекарване. Това сподели Елица Стоилова, създател на стартъпа Umni и някогашен общоприет шеф на хотел на Марианските острови в Тихия океан, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Хотелиерските технологии се развиват по-бързо, в сравнение с хотелите в международен проект съумяват да следват това развиване. Тенденцията отива към интерграция на всички тези системи за един следен и затворен цикъл на потребителско прекарване. Хотелиерският бизнес би трябвало да откри метод бързо да се приспособи към новите технологии и да ги употребява.

Стоилова уточни и други нови технологии, като чатботовете, с които се занимава и стартъпът Umni. Тя добави, че чатботът съставлява софтуерно решение, което имитира диалог с човек. Интегрира се във Фейсбук, месинджър платформи и уеб сайтове на хотели. Чрез него се анулира непрекъснатата потребност от личен състав в хотелите и в огромна степен улеснява рутинната активност.

" Софтуерното решение е забавно, тъй като стои на границата сред елементарната бизнес връзка, с която сме привикнали - имейл, телефон и други средства за връзка с клиентите и обществените медии, защото чатботът " живее " в обществена медия. Това е едно забавно решение, което по едно и също време е част от програмата за цифров маркетинг на един бизнес, взема решение проблеми и икономисва запаси и разноски в бизнес връзката ", съобщи Стоилова.

Според нея е изключено чатботове да заменят напълно активността на чиновниците, защото главното в нея е креативната част и интуицията. Чатботове би трябвало да се занимават с рутинните действия, добави още тя.

Стоилова уточни, че би трябвало да се основават стратегии за образование на личния състав, с цел да бъде той наясно по какъв начин новите технологии могат да окажат въздействие на работата и да я подобрят. Персоналът би трябвало още да схваща каква част от общата активност на хотела съставлява тази технология и нейната значимост, с цел да има непрекъснатост и лекост в работата на хотелиерите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР