Основната роля на имунната система е да предпазва от вируси

...
Основната роля на имунната система е да предпазва от вируси
Коментари Харесай

Супер храните, които укрепват имунната система и ни държат далеч от болести

Основната роля на имунната система е да защищава от вируси и бактерии непрестанно. Именно по тази причина би трябвало непрекъснато да наблюдавате здравословното си положение и да приемате нужните за организма витамини и минерали. Можете да извършите това, като включите в диетата си здравословни храни, богати на скъпи за организма субстанции, които ще те държат надалеч от заболяванията.

Приемайте цитрусови храни, богати на витамин С

Тези супер храни укрепват имунната система и я защищават от вируси и бактерии. Знаете, че лимонът е богат на витамин C и единствено един дневно стига, с цел да получите нужното количество от потребното вещество.

Портокалът, който също е богат на витамин С, ще ви помогне да се справите с депресията, има позитивен резултат върху храносмилането, предизвиква заздравяването на рани и има противовъзпалителни и антимикробни резултати.

Хапвайте по-често чушки и кисело зеле

Може би смяташ, че най-вече количества витамин С се намират в плодовете, само че това не е напълно по този начин. Чушките и киселото зеле съдържат огромни количества от потребното вещество, по тази причина те поучавам да си хапваш по-често от тях.



Включете цветни зеленчуци в диетата си

Препоръчваме ви червени, оранжеви, жълти, лилави и зелени зеленчуци. Те съдържат бета-каротин, вещество, наречено предходник на витамин А. Той от своя страна подтиква производството на кафези, които се борят с микробите.

Доказано е, че блестящо оцветените зеленчуци съдържат доста съсредоточени етерични масла, които укрепват имунитета, зареждат всички кафези в тялото и ги вършат по-издръжливи.

Включете в диетата си зеленчуци, като домати, спанак, краставици, червени и жълти чушки, моркови, патладжан, които ще ви държат надалеч от заболявания.

Не забравяй за чесъна, лука и хряна

Ако желаете да сте здрави, хапвайте по-често от тези супер храни: чесън, лук и хрян. Те са богати на дейни субстанции, които убиват бактериите или забавят растежа им, както и на растителни фибри.

Включи в менюто си ядки

Диетолозите решително означават резултата на цинка върху имунната система. Този микроелемент се намира най-вече в ядките.

Те съдържат огромно количество скъпи масла, омега-3, 6 и 9 мастни киселини, те са нужни за здравословното действие на мозъка. В последна сметка всичко зависи от неговите действия! Съответно, укрепвайки мозъка и нервната система, ние също укрепваме здравето, имунитета и жизнеността си.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР