Основната разлика между Figure 01 и повечето подобни роботи са

...
Основната разлика между Figure 01 и повечето подобни роботи са
Коментари Харесай

Intel влага милиони в разработчик на човекоподобен робот


Основната разлика сред Figure 01 и множеството сходни роботи са AI логаритмите, които с течение на времето разрешават на робота да се учи и да усъвършенства функционалностите си (снимка: Figure)

Хуманоидните роботи се обрисуват като нова перспективна ниша за вложения от страна на хай-тек колосите. В удостоверение на тази наклонност, стартъпът Figure, който създава човекоподобни роботи с общо предопределение, получи финансова инжекция от 9 милиона $ от Intel Capital, капиталовото поделение на Intel.

Това ново финансиране на стартъпа ще форсира развиването на хуманоидния робот Figure 01. По-конкретно компанията ще употребява парите на Intel за основаване на конвейер за данни с изкуствен интелект за самостоятелната работа на робота и ще приближи плана до комерсиална реализация, отбелязва TechPowerUp.

Инвестицията на Intel Capital във Figure е удивително допълнение към кръга на финансиране от серия А, който включва други вложители като Parkway Venture Capital, Brett Adcock, Aliya Capital, Bold Capital Partners, Tamarack Global, FJ labs и някогашния основен изпълнителен шеф на KUKA Robotics – Тил Райтер.

Хуманоидният робот Figure 01 навлезе във етапа на тестване преди няколко месеца и мина през серия от значими механически стадии под управлението на най-хубавия в класа си екип от инженери. Впечатляващо е, че роботът направи първите си стъпки през май, по-малко от година след основаването на компанията. Това е удивително достижение за Figure и един от най-бързите резултати в историята на хуманоидните роботи.
още по темата
Брет Адкок, създател и основен изпълнителен шеф на Figure, се надява, че инвестицията, дружно с ресурсите и опита на екипа на Intel, ще оказват помощ за ускорение на растежа и триумфа на неговия стартъп.

Основната разлика сред Figure 01 и множеството сходни роботи са основаните на AI логаритми за ръководство. С течение на времето те разрешават на робота да се учи и да усъвършенства функционалностите си, което го прави по-гъвкав. Очаква се в бъдеще това да разреши на Figure 01 да премине от съществени задания, като покачване и носене на товари, към по-сложни. Такъв робот ще може да прави трудоемка работа, която е непостижима за хората.

„ Intel Capital непрестанно търси компании, които уголемяват границите на нововъведенията, и ние имаме вяра, че Figure има капацитета да промени метода, по който светът мисли за AI “, сподели от своя страна Марк Лайдън, ръководещ шеф на Intel Capital.

Стартъпът Figure, с поддръжката на Intel Capital, има забележителен принос за развиването на роботиката и изкуствения разсъдък. Взаимодействието на тези две софтуерни посоки разкрива благоприятни условия за комерсиализация на революционни нововъведения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР