Основната причина за значителното намаляване на пътнотранспортния травматизъм е нестабилната

...
Основната причина за значителното намаляване на пътнотранспортния травматизъм е нестабилната
Коментари Харесай

ИПБ призова Гълъб Донев за спешни кадрови промени, които да спрат смъртта по пътищата

Основната причина за забележителното понижаване на пътнотранспортния травматизъм е нестабилната външна среда, в която действа транспортната система на България. При деликатен разбор на данните от пътнотранспортни катастрофи се установи, че за къси интервали от годишния цикъл са налице внезапни амплитуди на повишаване и намаляване на броя починали от ПТП.
Прочетете още
Така да вземем за пример от  месец юли доникъде на месец август тази година се установи внезапно повишаване на починалите от ПТП, което доближи до 50% спрямо същия интервал на 2021 година. Като вторични аргументи за тази неустойчивост могат да бъдат посочени следните фактори:

-   Непостоянство в управлението и регулирането на придвижването по пътищата;

-   Промени в климата;

-   Промени в натовареността на придвижването по пътищата;

-   Промени в политическата среда;



Какво се случи друго в интервала 15 август – 22 септември 2022 година?

- Министерство на вътрешните работи предприе действителна смяна на методологията на надзор, като от неподвижен мина към динамичен. Тази смяна изисква спомагателен финансов и човешки запас, с които Министерство на вътрешните работи не разполага. Следователно чака се тази смяна да бъде краткотрайна.

- Министерство на превоза и известието главно се занимава с доставките на газ. Транспортните политики към този миг не са приоритет за министър Алексиев.

- МРРБ също главно се занимава със градежа на газовите връзки, както и с продължение на корупционните практики от предходното управление. Основната задача е да се разплащат по оповестените за противозаконни инхаус контракти. За никой няма подозрение, че става въпрос за комисионни.

- Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата продължава да се държи като неправителствена организация, занимаваща се главно с пиар акции, семинари и образования. Управлението на риска от ПТП е оставено за други години.

 

Изводът от дейностите на служебното държавно управление са, че посредством Министерство на вътрешните работи за малко време са повлияли позитивно на пътнотранспортния травматизъм и по този метод са основали условия в другите две водещи министерства да се приложат добре познатите ни корупционни практики.

Експертите на Института за пътна сигурност осведомят служебния министър ръководител Гълъб Донев, че в случай че не стартира незабавни структурни и кадрови промени в подчинената му Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата и не разпореди на министрите си да показват кратковременен проект за деяние, с които да се влияе стабилно върху пътнотранспортния травматизъм, още веднъж ще станем очевидци на повишаване на жертвите от ПТП.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР