Основната причина за възникването на горските и полските пожари е

...
Основната причина за възникването на горските и полските пожари е
Коментари Харесай

Човешката дейност е основната причина за горските пожари у нас

Основната причина за възникването на горските и полските пожари е човешката активност , нормално обвързвана с немарливост, самонадеяност, недооценяване на ситуацията, уточни основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Около процент-процент и половина от близо 40 хиляди пожара за една година са зародили от естествени аргументи , сподели още той. Николов участва на отбелязването на Деня на спасението.

Ако се приказва за пожари в транспортни средства или в здания , тогава може да става дума за изхабяване , механически дефекти , нередности при строителството и употребата.

В отговор на въпрос за съзнателно палене на гори Николов сподели, че в България не е " атрактивно да изгаряш гори, а по-късно да строиш, както в други страни ".

Правилно са работили пожарникарите при преодоляването на пожара край автомагистрала " Струма " , сподели още Николов и акцентира, че на първо време е трябвало да се овладее обстановката под моста, както са създали сътрудниците му. По думите му придвижването там няма да бъде пуснато скоро , защото би трябвало да се направи експертиза, вероятно по-късно създаване на нов план и осъществяването му по този начин, че АПИ да бъда сигурна, че автомагистралата ще бъде безвредна.-->

Николов изясни, че огънят е най-големият съперник на стоманобетонните структури. При нагряването им над 400 градуса те стартират да губят своята носеща дарба и това е обвързвано на първо място с армировката, а не толкоз със самия бетон, добави още той.

Температурата на моменти е надвишавала много над 400 градуса и въпросът е дали е съумяла да прегрее задоволително във вътрешността и да повреди структурата, добави Николов. Усилията на всички пожарникари бяха ориентирани към преодоляване на пожара под моста и изстудяване на структурата, тъй че да запазят моста, само че това докара до различен проблем - пожарът обхвана гората над Дупница.

В момента има конкурс за назначение на 90 пожарникари в цялата страна. Средно по 7 индивида се борят за едно място, добави още Николов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР