Основната причина за желанието на Финландия да се присъедини към

...
Основната причина за желанието на Финландия да се присъедини към
Коментари Харесай

Финландия иска в НАТО заради възможни ядрени заплахи от Русия

Основната причина за желанието на Финландия да се причисли към НАТО са хипотетичните нуклеарни закани от Русия след началото на специфична военна интервенция в Украйна. Това съобщи финландският външен министър Пека Хаависто в изявление за японската организация Киодо.

„ Кандидатурата за присъединение към НАТО беше водена основно от нуклеарните закани на Русия “, сподели той. Според него със започването на специфична военна интервенция в Украйна „ действителната обстановка със сигурността в Европа се е трансформирала “. Имайки поради това, Финландия трябваше да намерения " по какъв начин да отговори " и " къде да получи поддръжка " при положение на опасност от потребление на нуклеарни и химически оръжия, което се трансформира в главен фактор в решението за присъединението към НАТО, разясни министърът.

Швеция и Финландия аплайваха за присъединение към алианса на 18 май, само че Турция неотложно блокира процеса на присъединение, изисквайки тези страни да разгласят кюрдските организации за терористични, да екстрадират лица, упрекнати в тероризъм или взели участие в опита за прелом в страната през 2016 година, и да вдигнат възбраната за доставка на оръжия за Анкара, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР