Основната причина за ерозията на общественото доверие в коалицията не

...
Основната причина за ерозията на общественото доверие в коалицията не
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Ерозията на общественото доверие в коалицията се дължи на скандалите в нея

" Основната причина за ерозията на публичното доверие в обединението не се дължи на опозицията или на външен напън, а на свадите вътре в държавното управление ", съобщи пред БТВ социологът Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

По думите на Димитрова спадът на доверието в държавното управление с 50% е било изненада и за самата нея. Лошо усещане прави, че свадите блокират активността на институции като АПИ, какъвто е казусът с различията към парите за пътните строители, означи Димитрова.

" Големите разграничителни линии в обединението по въпроси като ветото към република Северна Македония, войната в Украйна, по какъв начин да се работи по тях, които разграничителни линии доста ясно проличава в изследването, дават отражение и върху поддръжката на личните гласоподаватели на всяка една от тези партии в държавното управление ", уточни социологът.

50% от интервюираните имат вяра, че мъчно ще се реализира единодушие в обединението по значими въпроси. Най-големи позитиви и негативи в една такава обстановка търпи партията мандатоносител. Това държавно управление пристигна с много висока летва на упованията и с доста съществени задължения, само че поради настоящите рецесии оставиха обратно реформаторските задължения, а това не може да не дава отражение, означи Димитрова.

Според нея, в случай че обединението преодолее вътрешните си несъгласия, може да възвърне доверието в себе си. Въпреки спада на доверието в " Продължаваме промяната ", Кирил Петков продължава да води по рейтинг измежду политическите водачи, означи социологът. На този декор ГЕРБ са във вътрешна консолидация. От партиите в обединението Българска социалистическа партия и " Демократична България " резервират позиции, тъй като " двете обединения не бяха въвлечени в настоящите кавги сред " Продължаваме промяната " и " ИТН ", счита Димитрова.

" Възраждане " удвоява % си доверие, само че съгласно нея, това е и част от общоевропейски тренд за напредък на радикалните партии.

" Битката на партиите в центъра дава растеж на радикалните обединения ", означи социологът. Димитрова е безапелационна, че сега няма предпочитание за предварителни избори. Проучването демонстрира и мощна поддръжка за мястото на България в Европа, съгласно 63% от интервюираните.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР