Основната причина възрастните да продължават активната си трудова кариера са

...
Основната причина възрастните да продължават активната си трудова кариера са
Коментари Харесай

Трима от четирима британци ще продължат да работят и след 65 годишна възраст

Основната причина възрастните да не престават дейната си трудова кариера са възходящите разноски за живот

Три четвърти от чиновниците в Обединеното кралство декларират, че ще продължат да работят и след настъпване на 65-годишна възраст. Това сочи изследване на канадската застрахователна компания Life Group. За втора поредна година 72% (или 23 милиона души) от британците се готвят да продължат работа и след пенсиониране. За съпоставяне, през 2016 година този % е 67%, а през 2015-та – 61%.
Почти половината (47%) от тези, които споделят, че чакат да работят откакто навършат 65 години, се готвят да се пенсионират не по-рано от 70-годишна възраст. Близо една пета (17%) чакат да са на възраст над 75 години, когато се оттеглат в подобаващ отдих. Онези, които сега са на възраст 35-44 години най-вероятно чакат да се пенсионират след 75-годишния си рожден ден (27%).
Серия от стопански фактори кара чиновниците да работят по-дълго, сочи застрахователното изследване. Девет на всеки 10 (90%) чиновници в Обединеното кралство настояват, че възходящите разноски за живот са главната причина, заради която те чакат да работят над 65-годишна възраст, като 87% показват като причина и ниската възвращаемост на спестяванията заради дребните лихвени проценти. За 86% от чиновниците различен факт е инфлацията.
Като цяло, мненията в Обединеното кралство по отношение на оставането на работа на по-висока възраст са разграничени. Над една трета (36%) считат, че застаряващата работна мощ може да значи, че по-възрастните служащи ще би трябвало да преквалифицират или да придобият нови умения, с цел да останат на работа, и не е ясно по какъв начин по-възрастните ще се приспособяват към новите провокации. Трима от десетима (30%) британци считат, че това би затруднило младежите да израстват в кариерата. Повече от две пети (41%) обаче гледат на това позитивно и считат, че комбинацията от по-възрастни и по-млади чиновници в една компания основава работна мощ с по-широк набор от умения, което е от изгода както за чиновниците, по този начин и за работодателите.
Едва 6% са на мнение, че държавното управление подтиква по-възрастните служащи да продължат дейната си кариера. 13% считат, че работодателите предизвикват по-възрастните чиновници да останат на работното място, а малко повече от шеста (15%) считат, че възрастните хора са скъпи и уважавани в работната среда.
Оставането на работа на възрастните хора може да бъде под разнообразни форми, като съвсем половината от чиновниците (45%) считат, че гъвкавото работно време или непълният работен ден са най-подходящи. 60% от тези, които възнамеряват да работят след навършване на пенсионната възраст, декларират, че биха били по-склонни да работят за шеф, който предлага съответен за възрастта им обществен пакет.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР