Основната пътна връзка от Царево към Ахтопол и Синеморец остава

...
Основната пътна връзка от Царево към Ахтопол и Синеморец остава
Коментари Харесай

Мостът в Царево и неговите три жертви: Здрава ли е била конструкцията?

Основната пътна връзка от Царево към Ахтопол и Синеморец остава блокирана поради падналия при бедствието мост. Огромната приливна вълна е съборила парчета с тежест от 50 тона, а изграждането на новия мост ще продължи благодарение на тежка техника.
Прочетете още
И до момента в който за този мост управляващите приказват и дават обещание, че ще бъде вдигнат, въпросите за различен мост остават без отговор – този, на който спира житейския път на две жени и един от двамата починали мъже. 

Днес се опитахме да разберем дали мостът, погълнал колата на жертвите е бил здрав или зад нещастието стои незаконно безгрижие.

В часа на бедствието по моста минават две коли. Отпред е джипът на тримата починали,  зад тях е този мъж. Според него мостът е подкопан от основите, а сега на случая настилката е суха, обратно на версията, че жертвите са отнесени от приливна вълна.

„ В момента, в който джипа стъпва с гумите на асфалта, просто асфалтът пропадна, стана като една голяма дупка, просто те пропаднаха в тази пропаст. Мостът не беше залят, даже нямаше и локва просто е изяла моста изпод и остава единствено един пласт тъничък асфалт “, споделя очевидец на нещастието.

Според общинският консултант в Царево Емил Пейчев от опозицията оборудването е компрометирано при осъществяването на водния цикъл, единствено преди месеци. 

В момента, в който завърши ремонтът се виждаше, че имаше инсталирани в коритото на реката два бетонни пръстена в диаметър по един метър всеки, а останалото пространство беше блокирано. Друго значимо е и може да се види сега, че има пусната една тръба, евентуално някакъв тръбопровод, който седи по средата в пространството сред моста горната му част и коритото и това е още една причина да се задържат дървета и всевъзможни материали “, споделя Пейчев.

Докато тече водният цикъл, шеф на сдружението в Бургас е Ганчо Тенев. Питаме го дали осъществяването е повлияло на сигурността на моста.

„ Няма нищо общо канализацията с моста, не знам какво търсите споделих ви, че не съм изпълнителен шеф и си гледайте работата, кое не разбрахте “, съобщи в телефонен диалог Тенев.

Според кмета на Царево мостът е бил в положително положение.

„ Кога е ремонтиран, ще схвана, когато експертите ми дадат информация. Няма по какъв начин в  момента да ви отговоря на всички въпроси, които ви хрумнат, тъй като това е неточно “, разяснява Георги Лапчев.

В България няма разпоредба за планиране на мостове, съгласно доцент доктор инж. Петър Николов, който разяснява и фотосите от моста-убиец.
„ Вижда се, че е поддала една от опорите на моста, най-малко една, заради което по този начин наречената връхна структура е хлътнала надолу. Почти постоянно има повече от една причина, може да има човешка неточност, която да е обвързвана да вземем за пример с недооценяване на проектирането, човешка неточност в коритото на реката “, сподели инж. Николов.

„ Няколко дерета наоколо до тези мостове бяха засипани със строителни материали и земна маса и то в извънредно огромни количества, за което съм подал сигнал на виновните институции. Някъде даже започнаха досъдебни производства “, добавя общинският консултант Емил Пейчев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР