Основната опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ обяви, че празнуването на

...
Основната опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ обяви, че празнуването на
Коментари Харесай

Погнаха премиера на Македония в разхищение на бюджета при празнуването на поканата на страната в НАТО

Основната опозиционна партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че празнуването на поканата на страната в НАТО, което мина в събота в 15 града на страната, е безпричинна загуба на бюджетни средства.

По самодейност на министър-председателя Зоран Заев в Скопие и в още 14 града в събота вечерта минаха празнични концерти, на които той и членовете на държавното управление поздравиха жителите за приемането на поканата. Разходите за честванията към момента не са обнародвани, само че се чака това да се направи идната седмица.

„ Това, което Заев показва като триумф, жителите го получиха още преди 10 години. Македония извърши всички условия за влизане в НАТО още през 2008 година Зоран Заев харчи парите на жителите за еднодневно празнуване, за което няма мотив и аргументи. Това ще се запомни в историята на страната като празнуване на преименуването на страната “, написа в публично заявление на опозиционната партия.

Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс и неговият македонския сътрудник Никола Димитров порано подписаха съглашение за новото конституционно има на страната - Република Северна Македония. Продължаващият повече от 25 години спор за името сред Атина и Скопие пречи на приемането на Македония в НАТО и в Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР