Основната философия, това, което обяснявам и на чуждите делегации, които

...
Основната философия, това, което обяснявам и на чуждите делегации, които
Коментари Харесай

„Ако инвеститорите идват в България заради евтина работна ръка, по-добре да си ходят“

Основната философия, това, което изяснявам и на непознатите делегации, които идват в България, е, че в случай че са пристигнали в България поради евтината работна ръка, е по-добре да си вървят у дома. Няма по какъв начин да създадем богата стопанска система и богата страна с на ниска цена труд “.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев по време на форума Powers Summit в София.

Той и министър председателят акад. Николай Денков изложиха пред депутати, специалисти и медии своите възгледи по какъв начин би трябвало да се развива българската стопанска система.

Василев за следващ път повтори своите цели, че бизнесът в България би трябвало да заплаща високи заплати.

Помислете по какъв начин вашите служащи могат да си разрешат 2000 евро заплата и организирайте процеса си по този начин, а страната ще ви помогне с поддръжка за финансовите ви вложения “, обърна се финансовият министър към бизнеса.

Според него разликата сред продуктивността в България и чужбина се дължи на другите машини, с които се работи, и по какъв начин компаниите са организирали работния развой.

И това е напълно в ръцете на бизнеса. Един и същи служащ, с едни и същи качества може да създаде два или три пъти повече добавена стойност, примерно в една Германия. Това се дължи навръх капитала – от машините, с които се работи, до инфраструктурата, връзките до пазара и така нататък “, сподели финансовият министър.

Той добави, че България оказва оптималната поддръжка за финансови вложения както на български, по този начин и на задгранични вложители.

Премиерът Денков пък уточни, че напредъкът по всеки един от целите на държавното управление е „ извънредно добър “. В изявлението си той благодари на Народното събрание за работата по програмата, заложена от ръководещите. По думите му главен приоритет през 2025 и 2026 година ще бъде повишението на качеството на живот и решаването на демографските проблеми.

Нашата задача след 2024 година ще бъде да създадем България едно от най-хубавите места за живеене “, уточни министър председателят.

Двамата членове на държавното управление препотвърдиха курса на България към еврозоната и Организацията за икономическо съдействие (ОИСР), като все още желанията са страната да влезе и в двете до началото на 2025 година За участието в Шенген не бе даден период. Последният подобен е декември тази година, само че няколко страни – Австрия и Нидерландия – към този момент дадоха ясни сигнали, че няма да одобряват България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР