Основната британска бизнес лобистка група CBI уволни генералния директор Тони

...

В изявлението си Конфедерацията на британската индустрия допълва, че е отстранила временно трима други служители "в очакване на по-нататъшно разследване на редица текущи твърдения".

CBI заяви, че Данкър "е уволнен с незабавно действие след независимото разследване срещу него на конкретни оплаквания за неправомерно поведение на работното място ".

Той се оттегли от поста си в началото на март, за да даде възможност за провеждане на разследването.

"Обвиненията, които бяха отправени през последните седмици по отношение на CBI, бяха унищожителни", се казва в изявлението.

"Въпреки че разследванията по редица от тях продължават, за всички нас вече е ясно, че е имало сериозни пропуски в начина, по който сме дей" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Основната британска бизнес лобистка група CBI уволни генералния директор Тони" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Уволниха шефа на британското б | BGNES

Основната английска бизнес лобистка група CBI уволни генералния шеф Тони Данкър след следствие на изказвания за полово нарушаване, оповестиха от организацията.

В изказването си Конфедерацията на английската промишленост добавя, че е отстранила краткотрайно трима други чиновници " в очакване на по-нататъшно следствие на редица настоящи изказвания ".

CBI съобщи, че Данкър " е уволнен с неотложно деяние след самостоятелното следствие против него на съответни недоволства за непозволено държание на работното място ".

Той се отдръпна от поста си при започване на март, с цел да даде опция за осъществяване на следствието.

" Обвиненията, които бяха отправени през последните седмици във връзка с CBI, бяха унищожителни ", се споделя в изказването.

" Въпреки че следствията по редица от тях не престават, за всички нас към този момент е ясно, че е имало съществени пропуски в метода, по който сме работили като организация. "

В изказването се сервират и извинения " към жертвите, в това число тези, които са били наранени от отвращението, което всички ние изпитахме, когато чухме техните истории.

" Никой не би трябвало да се усеща нерешителен на работното си място ", се прибавя в него.

CBI разгласи, че Рейн Нютън-Смит, някогашен основен икономист на групата, се е съгласил да се върне на работа като неин нов общоприет шеф.

Междувременно CBI ще сътвори служба " основен шеф по личния състав ", който ще следи въпросите, свързани с държанието и културата на работното място.

" Знаем, че ще е належащо време, с цел да могат тези стъпки да трансформират обстановката и да възстановят доверието ", обявиха от CBI.

" Сега ще работим неуморно, с цел да подсигуряваме, че под ново управление и с ангажимент за създаване на съвременна, приобщаваща просвета CBI ще може и ще възобнови жизненоважната си активност в поддръжка на английския бизнес. "

Британският вестник " Гардиън " беше съобщил, че повече от дузина дами са се оплакали, че са станали жертви на полово принуждение от страна на висши чиновници в CBI, в това число една жена, която твърди, че е била изнасилена на празненство за личния състав.

Разкритията накараха фирмите членки и държавното управление на Обединеното кралство да се дистанцират от лобистката група. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР