Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната.

...
Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната.
Коментари Харесай

Генерал-майор Димитър Петров: Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната

Основна задача за нас е да подсигуряваме суверенитета на страната. За да подсигуряваме този суверенитет, ние би трябвало да сме съответни на средата, в която работим. Това сподели командирът на Военновъздушните сили военачалник майор Димитър Петров в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Във Военновъздушните сили са ангажирани над 6000 души.

Техниката е изправна, хората са високо стимулирани и готови, хората би трябвало да са спокойни за това, което вършим, съобщи той. В момента страната се охранява единствено от националния екип, няма „ Еър Полисинг ".

Той не се ангажира с дата, в която българските МиГ-29 ще бъдат приземени, защото все още няма авариен тях вид. Работи се по въпроса за ремонт на МиГ-29 в Полша. Българската бойна авиация би трябвало да има благоприятни условия да пази небето си, разяснява командирът на Военновъздушни сили. Вариант е и самолети чартърен.

По думите му тематиката се политизира, а би трябвало да се вземат съответни дейности, с цел да е обезпечен крайният резултат - запазване на качествата на българските Военновъздушни сили.

Министерство на защитата проучва всички разновидности и ще предложи най-хубавия вид на политическото управление, с цел да може в Комисията по защита в Народното събрание да се вземе решение. „ Ние не купуваме самолети, не наемаме самолети, ние предлагаме решение. Кое решение ще бъде определено ще кажат хората от Народното събрание. Всяка една оферта, която е допустима за България и подсигурява качествата ни, ще предложим разновидности, в които ще бъдат изтъкнати преимуществата и минусите на всеки вид. Ние няма да дадем готово решение, което просто да бъде одобрено ", акцентира генерал-майор Петров.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР