Основна и обща цел на Министерство на електронното управление и

...
Основна и обща цел на Министерство на електронното управление и
Коментари Харесай

Благовест Кирилов пред Cyber Kick OFF Party 2023: Основната и обща цел на МЕУ и киберобщността е по-добра и устойчива киберсреда

„ Основна и обща цел на Министерство на електронното ръководство и киберобщността у нас е по-добра и устойчива среда. Чрез съдействието сред бизнеса и администрацията, ще изградим една общественост, в която всички ние да си партнираме и посредством нея да се стремим към построяването на по-добри знания за интернет пространството за всички консуматори. “ Това съобщи заместител – министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов, който откри първото кибер събитие – Cyber Kick OFF Party 2023 за тази година.

По време на форума Кирилов показа провокациите пред страната ни свързани с транспониране на европейското законодателство у нас. Заместник-министърът акцентира, че МЕУ постоянно е работи в тясна връзка с специалистите в региона като даде образец и със основаването на Консултативен съвет на ИКТ общностите.

На Cyber Kick OFF Party участваха повече от 400 експерти, преподаватели, мениджъри, притежатели на компании от ИКТ бранша, като главната цел е одобряване на общественост от киберспециалисти, които да работят взаимно за по-добрата кибекултура на обществото. За задачата беше показан и самобитната конституция на общността наречена Open Cyber Community Paper.

„ Именно по този начин бихме могли да измерим нашия триумф. По-добрата киберкултура, киберхигиена, знанието на елементарния интернет консуматор по тази причина кой email е подозрителен, коя информация е сензитивна и така нататък, ще бъде наш общ триумф като общественост. Само тогава ще знаем, че ние всички тук, вървим в една и съща посока – всекидневно възстановяване на средата и сигурността на потребителите в интернет пространството. “, добави заместник-министърът.

Благовест Кирилов пое ангажимент пред киберобщността да бъде основан канал за връзка сред министерството и киберекспертите. В знак на признателност за високата ангажираност на МЕУ за повишение на киберхигиената и взаимоотношението с общността, уредниците на Cyber Kick OFF Party 2023 подариха на Благовест Кирилов специфичен амолет, направен в лимитирани бройки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР