Основен ремонт преобрази Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“

...
Основен ремонт преобрази Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“
Коментари Харесай

Ремонт преобрази 42-годишна гимназия

Основен ремонт преобрази Професионалната гимназия по стопанска система „Д-р Иван Богоров“ /ПГИ/ във Варна. С 2,8 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ образователното заведение и гимназията по дървообработване „Николай Хайтов“ бяха реконструирани главно през последните месеци.

Бъдещите икономисти към този момент разполагат с съвременни спортни площадки и градинско съоръжение в двора. Санирани са фасадите на постройката, сменени са дограмата и отоплителната апаратура, сложени са асансьор и рампа за деца със специфични потребности. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и офис техника. От новите придобивки ще се възползват над 1500 възпитаници и 140 преподаватели от гимназията и ОУ „Антон Страшимиров“, което се обитава в същата постройка, изясни Янка Бакалова, шеф на ПГИ.  %d0%bf%d0%b31

Тя благодари на общината за реализацията на плана, който е без аналог в 42-годишната история на учебното заведение и добави, че новата образователна среда подсигурява нараснал интерес към него. „Практиката, провеждана в близки до действителните работни места условия, дава опция за по-добра реализация на пазара на труда“, добави Бакалова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР