“Основен фактор за световната стабилност са руско-китайските отношения. Това заяви

...
“Основен фактор за световната стабилност са руско-китайските отношения. Това заяви
Коментари Харесай

Путин: Основен фактор за световната стабилност са руско-китайските отношения

“Основен фактор за международната непоклатимост са руско-китайските връзки. Това съобщи в извънредно изявление за Китайската медийна група съветският президент Владимир Путин. Путин съобщи, че е уверен че връзките сред Китай и Русия отиват “в вярна посока, отговарящи на ползите на двата народа ”. 

Според Путин сред Китай и Русия има интензивно съдействие в региона на енергетиката.

„ Подписахме съглашение за създаване на газопроводи в Далечния изток, изследваме опциите и за различен през Монголия. В развой на взаимно създаване са и два атомни енергоблока. Има добра вероятност за съдействие в автомобилостроенето, корабостроенето, самолетостроенето и други области “, акцентира той. „ Очакваме до края на годината стокообменът ни да надвиши 200 милиарда $ “, сподели още Путин, представен от Радио Китай, написа “24 часа ”.

Руският президент разяснява и самодейността “Един пояс, веднъж ”. Според него В коментар за „ тя пристигна в подобаващ миг и има позитивен прогрес, тъй като има за цел да сплоти напъните на всички страни в името на общото развиване “

„ Инициативата цели активизиране на всички сили за общо развиване. Нашата визия за Евразийския стопански съюз съответствува изцяло с тази на „ Един пояс, веднъж “. Да, има някои, които считат, че тя е опит на Китай да завладее други страни, само че виждаме, че това не е по този начин. Виждаме предпочитание за съдействие. Нашите лични хрумвания за развиването на Евразийския стопански съюз, да вземем за пример построяването на Голяма Евразия, са изцяло съвместими с китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “. Държавите от Евразийския стопански съюз се възползваха от съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж “ с общи вложения от 24 милиарда $. Това не е ли добре? Всяка страна реализира съдействие в двустранни или многостранни рамки по собствен избор, преследвайки личните си ползи и заобикаляйки личните си дефекти. Никой нищо не постанова “, посочи Владимир Путин.

 Среща Путин-Си: Политическото доверие се затвърждава Снимки: БГНЕС/S/EPA/SERGEY GUNEEV /SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Путин акцентира, че концепцията за съдействие, препоръчана от китайската страна има съществена мощ и тя е, че никой не постанова нищо на другия

„ Основното е нещата да се преглеждат, освен да се търсят допустими решения, само че и да се намерят способи и планове, със единодушието на всички страни, за реализиране на общи цели. Това е неповторимото във взаимоотношението на Китай с други страни на този стадий под управлението на ръководителя Си Дзинпин, където никой не се постанова на другия, няма насила, а по-скоро се дават благоприятни условия. И даже да има компликации, решения постоянно се намират с самодеен метод. По мое мнение това е, което отличава самодейността „ Един пояс, веднъж “ от други планове с колониален нюанс, преследвани от някои страни “, съобщи съветският президент.

 

Путин акцентира, че украинската рецесия е почнала през 2014 година когато “„ западните страни, които бяха гаранти на съглашението сред президента Янукович и опозицията, не помниха гаранциите си единствено за няколко дни и даже насърчаваха преврата “

„ Въпреки това подписахме Минското съглашение. Русия опита всичко, с цел да следва този път и да позволи спора, само че той неведнъж беше блокиран. Искам да ви припомня, че когато Украйна получи самостоятелност, главният документ, който постави основите ѝ като страна, бе Декларацията за самостоятелност, която всъщност гласи, че Украйна е неутрална страна. Но за какво Западът разгласи, че чака Украйна да се причисли към НАТО през 2008 година, когато в Украйна нямаше рецесия? Защо стана по този начин никой не знае. И по този начин, година след година Западът продължаваше да налива масло в огъня и най-после през 2014 година избухна рецесията. Никога не сме се противопоставяли на мирното решение на украинската рецесия. Всъщност, в един миг даже бяхме подготвени да се договорил. Но желая да подчертая, че това би трябвало да се стане в подтекста на гарантиране на законните ползи на Русия в региона на сигурността. Украинската страна сложи доста строга рамка за гарантиране на сигурността и ние по принцип се съгласихме с тази рамка. Но незабавно откакто нашите войски се изтеглиха от покрайнините на Киев, украинската страна хвърли всички тези договорености в огъня “, съобщи Путин.

Руският президент акцентира, че предложенията на Китай могат да бъдат база за спокойно съглашение

„ Разбира се, ние сме осведомени с предложенията на нашите китайски другари и ги ценим високо. Мисля, че те са доста реалистични и могат да бъдат основа за спокойно съглашение. Но за жалост другата страна не желае да води никакви договаряния “, уточни президентът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР