Основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж каза пред лондонски съд, че

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж каза пред лондонски съд, че
Коментари Харесай

Асанж: Не искам да бъда екстрадиран в САЩ

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж сподели пред лондонски съд, че не желае да бъде екстрадиран в Съединените щати, заяви Ройтерс, съобщи БГНЕС.
Неговото изказване беше направено по време на чуването по настояването на Съединени американски щати за изгонване, което стартира в 10:00 часа сутринта локално време в Уестминстърския магистратски съд.
Междувременно РИА Новости заяви, че Вашингтон не е дал цялостна информация по отношение на изгонването на лица, против които е подаден сигнал за нередности при приключване на информация, заради което английският съд му е наредил да даде документи до 12 юни.
По-рано същия ден представителят на австралийското Министерство на външните работи и търговията заявои, че австралийското държавно управление ще продължава да дава консулска помощ на създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж досега на задържането му в Обединеното кралство.
Асандж бе задържан от управляващите на Англия на 11 април по искане на държавното управление на Съединени американски щати. Понастоящем той е изправен пред екстрадиция в Съединени американски щати по обвиняване в скрит план за навлизане в държавен компютър за приключване на класифицирана информация.
Уикилийкс от своя страна съобщи, че Съединени американски щати желаят да конструират дело за шпионаж против Асанж. Обвинението в шпионаж може да бъде осъдено със смъртно наказване или пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР