Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж ще бъде съден днес от

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж ще бъде съден днес от
Коментари Харесай

Джулиан Асандж ще се яви в съда днес

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж ще бъде съден през днешния ден от английския съд за нарушаването на гаранцията си от преди седем години, когато той се укри в еквадорското посолство в Лондон, с цел да предотврати изгонване в Швеция.
Австралийският изобличител, който бе задържан на 11 април, откакто еквадорското държавно управление го съобщи може да бъде наказан на до 12 години в затвор, когато се яви в съда в 10:30 ч. локално време.
Асандж закупи популярност след редица изявления, в това число за американските военни интервенции в Афганистан и Ирак и за изискванията на задържане в лагера в Гуантанамо.
През 2010 година създателят на Уикилийкс, когато американските управляващи се заинтересуваха от него, отпътува за в Швеция, където възнамеряваше да получи отбрана. Впоследствие той беше упрекнат в полови закононарушения, отговорността, за които Асанж отхвърля.
Шведският съд го включи в интернационален лист за търсене, след което бе арестуван в Лондон, само че освободен под гаранция.
Уестминстърският магистратски съд на 29 юни 2012 година издаде присъда за задържане за това, че не се е явил в съда. Оттогава Асанж се крие в еквадорското посолство в английската столица.
След задържането му еквадорският президент съобщи, че Асанж няма да бъде екстрадиран в никоя страна, в която би могъл да се изправи против " изтезания или смъртно наказване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР