Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж, който от над пет години

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж, който от над пет години
Коментари Харесай

Джулиан Асандж е получил граждански идентификационен номер в Еквадор

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж, който от над пет години се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, е получил цивилен идентификационен номер от южноамериканската страна, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА и Ройтерс.

Номер 1729926483 дава отговор на провинция Пинчинча в централната част на Еквадор, оповестява в. "Универсо ". Според изданието на Асандж може да е бил публикуван и паспорт. Ройтерс е разкрил регистрация на "Джулиан Пол Асандж " в гражданския указател на Еквадор, който включва единствено еквадорски жители. Говорител на регистрационните служби отхвърли да разяснява дали това значи, че той е получил поданство. След публикуването на информацията еквадорското министерство на външните работи съобщи, че няма да дава отговор на "слухове, изкривена или извадена от подтекста информация " по случая на Асандж.

Австралиецът живее в дребен кабинет в еквадорското посолство, откакто Кито му даде леговище през 2012 година, когато Швеция го разследваше за полови закононарушения. Шведските управляващи отдръпнаха обвиняванията, само че Асандж показва, че се опасява да не бъде задържан и екстрадиран в Съединени американски щати поради публикуването на поверителни документи за войните в Ирак и Афганистан на онлайн платформата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР