Основателят на Telegram Павел Дуров заплаши, че ще блокира социалната

...
Основателят на Telegram Павел Дуров заплаши, че ще блокира социалната
Коментари Харесай

Павел Дуров заплаши да блокира Telegram, после се отказа |

Основателят на Telegram Павел Дуров заплаши, че ще блокира обществената мрежа за ползватели от Русия и Украйна, в случай че напрежението сред двете страни ескалира.

Два часа по-късно обаче Дуров излезе с ново известие. След като получихме голям брой писма с молба да не блокираме Telegram, тъй като това е единственият канал посредством който хората се осведомят и реализират връзка със своите близки, ние взехме решение въобще да не преглеждаме тази опция - както в този момент, по този начин и в бъдеще, написа Дуров, представен от съветския опозиционен телеканал " Дождь ".

Telegram е най-мощната обществена мрежа в постсъветското и рускоезичното пространство. Тя имаше единствено 500 000 ползватели до деня, в който избухнаха митингите в Беларус. В опит да спре митингите, които избухнаха след съмнителното му избиране за пети следващ мандат, президентът Александър Лукашенко забрани всички обществени мережи и редица уеб сайтове. В резултат на това рухна съвсем целия интернет на Беларус, в това число и банките. Единствено Telegram продължаваше да работи и се оказа единственият източник на информация.

Така за броени минути потребителите станаха 2 милиона, а няколко дни по-късно към този момент бяха десетки милиони. В момента  всички огромни медии в някогашния Съюз на съветските социалистически републики поддържат канали в Telegram и той е главният източник за информация там.

Павел Дуров, който е роден през 1984 година, е създател на обществената мрежа " В контакте " - съветския фейсбук. След като съветската страна го притиска да продаде акцииите си в компанията на съветски олигарх, основава Telegram. От 2017 година живее като непринуден заточеник, неизвесно къде. Води се жител на дребната островна страна Сейнт Китс анд Невис, само че на международнии конгреси съставлява Финландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР