Основателят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин предупреди вчера,

...
Основателят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин предупреди вчера,
Коментари Харесай

В Русия може да избухне революция, подобна на тази през 1917 г., предупреди Пригожин

Основателят на съветската наемническа група " Вагнер " Евгений Пригожин предизвести през вчерашния ден, че в Русия може да избухне гражданска война, сходна на тази през 1917 година, и страната да загуби войната против Украйна, в случай че елитът не се заеме съществено с нейното водене, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Той заключи, че в политическите му възгледи доминират любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, само че предизвести, че Русия е застрашена от разтърсвания.

Не споделям оптимистичната позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за спокойно съглашение, акцентира Пригожин. Вместо това, сподели той, Киев приготвя контранастъпление, целящо изтласкване на съветските войски назад към границите от 2014 г, когато Москва анексира Крим.

Украйна ще се опита, в който се водят интензивни боеве, и да нападна Крим, предвижда шефът на " Вагнер ".

" Най-вероятно този сюжет няма да е добър за Русия, тъй че би трябвало да се подготвим за тежка война. Намираме се в такова положение, че може да загубим Русия ", предизвести Пригожин в изявление, оповестено в неговия канал в " Телеграм ". Той прикани да бъде въведено " военно състояние. "

Пригожин съобщи, че прякорът му " " е малоумен, защото не може да готви и в никакъв случай не е бил готвач. " Касапинът на Путин " може би е по-подходящ прякор, пошегува се той. " Можеха просто да ми дадат прякор незабавно - Касапинът на Путин, и всичко щеше да е наред ", съобщи Пригожин.
Според него, в случай че елементарните руснаци не престават да получават децата си в поцинковани ковчези, до момента в който децата на елита " си клатят задниците на слънце ", Русия ще бъде изправена пред разтърсвания по сходство на революциите от 1917 година, довели до революция. " Това разделяне може да приключи както през 1917 година с гражданска война. Първо ще се надигнат бойците, а по-късно - и техните близки ", предизвести олигархът. " Вече има десетки хиляди от тях - родственици на убити. И евентуално ще станат стотици хиляди - не може да избегнем това ", означи той.

Засега министерството на защитата на Русия не е дало отговор на запитването на " Ройтерс " да разяснява изявлението на Пригожин.

Войната в Украйна

Пригожин разкритикува постсъветската политика на Русия по отношение на Украйна и дефинира осъществяването на това, което Кремъл назовава " специфична военна интервенция ", като неразбираемо, спорно и комплицирано.

Руското военно управление, сподели той, се е " прецакало " неведнъж по време на войната. Заявената цел за демилитаризиране на Украйна се е провалила. По думите на Пригожин руският водач Йосиф Сталин не би приел подобен неуспех. на Русия демонстрира неуспехите на военното управление, съобщи той, като предизвести, че Украйна ще се стреми да нанесе по-дълбок удар в Русия.
Според него Русия е трябвало да активизира повече хора.

" Вагнер ", уточни той, е вербувала към 50 хиляди пандизчии по време на войната, от които към 20% са починали. Приблизително същото количество от неговите наемници - 10 хиляди - са починали, добави той.

В Бахмут, сподели Пригожин, Украйна е дала загуби от 50-70 хиляди ранени и 50 хиляди убити.

" Ройтерс " отбелязва, че не може да ревизира изказванията за жертви от нито една от страните и нито Русия, нито Украйна разгласяват данни за личните си жертви. Украйна съобщи, че съветските загуби са доста по-големи от нейните.

Пригожин сподели, че министърът на защитата Сергей Шойгу би трябвало да бъде сменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, а началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов би трябвало да бъде сменен от Сергей Суровикин, именуван от съветските медии " военачалник Армагедон ".

Запитан за политическото му кредо, Пригожин съобщи: " Обичам родината си, послужвам на Путин, Шойгу би трябвало да бъде съден и ние ще се борим ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР