Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи
Коментари Харесай

Пригожин разкритикува и щастливия дядо начело на Русия

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин направи мистериозен, само че изпълнен с цветисти думи коментар по отношение на отговорниците за войната на Русия против Украйна, оповестява " Ройтерс ".

С изказването си той рискува да го навлече още повече проблеми с Кремъл.

В дълъг аудиозапис по отношение на хипотетичната в Източна Украйна, Пригожин загатна фигура, която назова " благополучен дядо ", смятащ, че всичко е наред с военната акция , която Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Думите на водача на " Вагнер " бяха по отношение на това, което съгласно него е продължаващият отвод на Министерството на защитата на Русия да достави на бойците му нужния брой муниции за поемането на

От своя страна, Министерството на защитата увери, че работи, с цел да подсигурява, че всички бойни елементи разполагат с това, от което се нуждаят.
 Пригожин още не вижда обещаните снаряди
Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Той не желае да " скапва " парада през днешния ден

" И щастливият дядо си мисли, че е добър. Ако се окаже прав, Бог да дава здраве на всички. Но какво ще прави страната, нашите деца, внуци, които са бъдещето на Русия, и по какъв начин да спечелим тази война, в случай че инцидентно - това е единствено мое съмнение - се окаже, че този дядо е цялостна ****глава? ", запита риторично Пригожин.

Самоличността на дядото, упоменат от Пригожин, остана неразбираема, само че задоволително двусмислена, с цел да породи спекулации.

По-рано Пригожин е и началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов, само че е избягвал всевъзможни персонални нападки към президента Владимир Путин.

Според анализатори неговите нестабилни прояви през последните дни - заканата, че заради казуса с боеприпасите, последвана от поръчката, че те въпреки всичко ще останат на фронта, а по-късно още веднъж намек за евакуиране - наподобяват като опит да отклони виновността за липса на бърз триумф на бойното поле.

Типичният жанр на Пригожин, изключително във видеоизявленията му, който е комбинация сред диалект и иносказателност, не може да разреши ясно и изрично тълкувание. Той идва обаче на фона на с която се открива Парадът на успеха на Червения площад в Москва, с който Русия отбелязва най-важния си празник - Победата над фашизма във ВСВ.

Тази година парадът беше доста по-скромен , а самата тирада на Владимир Путин - доста по-лаконична. Впечатление направи и това, че в нея липсваха съвсем исторически препратки и необятни аналогии, а акцент бе подложен на сегашното и най-много на актуалната война, който Русия води в Украйна.
 ISW: Със знаково изявление Пригожин даде поръчка за Кремъл
ISW: Със знаково изявление Пригожин даде поръчка за Кремъл

Москва готви съветския хайлайф за продължителна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР