Основателят на организацията на Портланд Трейл Блейзърс - Хари Гликман,

...
Основателят на организацията на Портланд Трейл Блейзърс - Хари Гликман,
Коментари Харесай

Отиде си основателят на Портланд Трейл Блейзърс

Основателят на организацията на Портланд Трейл Блейзърс - Хари Гликман, е умрял на 96-годишна възраст нощес. Той е някогашен общоприет управител на тима и е с съществена заслуга за единствената купа от НБА на орегонския отбор от 1977 година

We sadly mourn the loss of our team founder, Harry Glickman. https://t.co/OECbXgtD59 pic.twitter.com/EVJLlmpuKv
— Portland Trail Blazers (@trailblazers) June 11, 2020 Портланд получава късмет да разшири франчайза си през 1970-а. Гликман, подпомаган от Херман Сарковски, Лари Вайнберг и Робърт Шмерц, заплащат таксата за разширение в размер на 3.7 милиона $ на НБА и по този метод дават началото на тима.

The father of professional sports in Oregon, a true Trail Blazer.

We will miss you, Harry pic.twitter.com/FaHj4yzMbO
— Portland Trail Blazers (@trailblazers) June 11, 2020 Гликман заема редица позиции в тима, в това число тази на общоприет управител, преди да се пенсионира през 1994-а. Чрез досегът му до управлението Блейзърс доближават до финалите на НБА три пъти, като печелят купата през 1977-а. Детронират конкуренцията на запад на два пъти - през 1990-а и 1992-а, само че не съумяват да завоюват огромното отличие.

A look back at the life of Harry Glickman. https://t.co/HVaDpqQELU pic.twitter.com/WJT0oMu3S5
— Portland Trail Blazers (@trailblazers) June 11, 2020
" Хари Гликман постави основата и откри примера за триумф на дребния пазар в НБА. Той беше движещата мощ, която събра шампионския тим през 1977-а. Това бе главен миг, който издигна Портланд и му разреши да се причисли към елита на професионалните спортни франчайзи ", съобщи президентът по баскетболните интервенции на Блейзърс Нийл Ойлший.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР