Основателят на Microsoft Бил Гейтс финансира работата по 7 от

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс финансира работата по 7 от
Коментари Харесай

Бил Гейтс се надява да има ваксина за COVID-19 до една година

Основателят на Microsoft Бил Гейтс финансира работата по 7 от най-обещаващи плана за ваксина за против ковид с вярата, че най-малко една от тях ще бъде подготвена в границите на 12 месеца, написа Блумбърг

„ Ако всичко протече по съвършения метод, ще можем да стартираме произвеждане в границите на година. В противоположен случай процесът може да отнеме до две години “, разяснява Гейтс пред Си Ен Ен.

Вторият най-богат човек на планетата съобщи още, че производството на ваксина най-вероятно няма да стартира през септември, както предвидиха някои специалисти.

„ Двамата с доктор Фаучи сме поредни в прогнозите си за период от 18 месеца, защото не желаеме да създадем упования, които са прекомерно високи “, съобщи създателят на Microsoft, визирайки доктор Антъни Фаучи, шеф на Националния институт за алергии и инфекциозни болести на Съединени американски щати и основен здравен консултант на Белия дом.

Гейтс разяснява и системата за тестване на Съединени американски щати, като акцентира, че статистиката не дава цялата картина за разпространяването на ковид. По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи, че в Съединени американски щати са направени над 5 млн. проби за COVID-19 – повече от всяка друга страна на планетата.

„ Фокусът върху броя на направените проби омаловажава хаоса и грешките, присъщи за нашата система за тестване. Тестват се неверните хора, а и всякога, когато резултатите от тестванията не се получават в границите на 24 часа, изгодата от тях понижава фрапантно “, съобщи той.

По отношение на рестартирането на икономическата активност, Гейтс изясни, че съгласно него най-хубавият сюжети е поетапно възобновяване на „ дейностите от висока стойност “, измежду които ходенето на учебно заведение, промишленото произвеждане и строителството. „ Трябва да се откри метод тези действия да бъдат възобновени, като се следват ограниченията за разграничаване и се носят маски “, прецизира той.

Основателят на Microsoft предизвести, че прибързаното отваряне на стопанските системи ще докара до експоненциален растеж на случаите на инфектирани с COVID-19.

Макар че борсовите показатели не стопират да регистрират спадове, а акциите на доста компании потънаха с над 50%, книжата на Microsoft се търгуват за към 174 $ за акция, или към 10% над цената им за същия интервал на предходната година.

„ В друга степен софтуерните компании извличат изгода от прекосяването към цифрови решения “, разяснява Гейтс.

Той също по този начин отбрани и Световната здравна организация от нападките на Тръмп, съгласно които те са реагирали постепенно против пандемията.

„ СЗО явно е доста, доста значима институция, която в действителност би трябвало да получи спомагателна поддръжка за осъществяването на своята роля по време на тази пандемия “, съобщи Гейтс пред „ Файненшъл таймс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР