Основателят и ръководител на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер“

...
Основателят и ръководител на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер“
Коментари Харесай

Пригожин призна за загуби

Основателят и началник на съветската частна военна компания (ЧВК) „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи в сряда, че борбата за източния украински град Бахмут „ на процедура към този момент е унищожила украинската войска “. Но в това време призна, че групата също е понесла загуби.

В отговор на въпрос на публицист по отношение на обещанието на украинския президент Володимир Зеленски да пази Бахмут до дъно, Пригожин сподели:

„ Ако през днешния ден се бият две сили — Украйна с груповия Запад от една страна и Русия с дребен брой съдружници — тогава генералната борба на ЧВК „ Вагнер “ против въоръжените сили на Украйна с ситуирани в нея задгранични елементи, в която ЧВК „ Вагнер “ ще завоюва, това е най-големият поврат в тази война и в цялата модерна история. “

В гласовата си записка в Telegram той сподели, че Вагнер „ унищожава непознати сили, които се пробват да слагат Русия на колене “.

„ Това е страховит поврат във войната, тъй като единствено една съветска войска ще остане на шахматната дъска и всички останали фигури ще бъдат отстранени от нея. Ако ЧВК „ Вагнер “ почине в месомелачката в Бахмут и вземе Въоръжените сили на Украйна и сили, прикрепени към нея с непознати оръжия и по този начин нататък, и дава опция на съветската войска да отиде по-далеч, с цел да отбрани ползите на Русия, тогава ние сме изпълнили нашата историческа роля, точка “, добави той.

Пригожин направи няколко визити в Бахмут и околните му покрайнини през последните седмици.

Припомняме, че както украинските чиновници, по този начин и чиновниците на „ Вагнер “ признават борбите улица по улица в града.

Украинците настояват, че са нормализирали обстановката в Бахмут.

По всяка възможност тежките борби ще продължат още дълго.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР