Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг призна

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг призна
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини за злоупотребите с данни от Фейсбук

Основателят и основен изпълнителен шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг призна пред Конгреса на Съединени американски щати, че компанията му не е направила задоволително, с цел да предотврати злоупотребите с персонална информация на консуматори, и сервира извинения в документално изказване, предава Би Ти Ви.
" Сега е ясно, че не направихме задоволително, с цел да предотвратим тези принадлежности да бъдат употребявани за причиняване на вреди ", показва Зукърбърг в изказването до комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите. Вижданията ни за нашата отговорност не бяха задоволително необятни и това беше неточност, признава той. Предприемачът през днешния ден се среща с американски законодатели преди на следващия ден да стартират двудневните му чувания пред Конгреса.
" Facebook " беше забъркана в големия скандал с източването на данни на 50 млн. консуматори от " Кембридж Аналитика ", които по-късно са употребявани за манипулиране на хора преди президентските избори в Съединени американски щати и преди референдума за Брекзит. Разследване по аферата тече от двете страни на океана, само че Зукърбърг отхвърли да свидетелства пред английските депутати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР