основателя на УикилийксГрад Неапол даде почетно гражданство на основателя на

...
основателя на УикилийксГрад Неапол даде почетно гражданство на основателя на
Коментари Харесай

Неапол даде почетно гражданство на Джулиан Асандж

основателя на " Уикилийкс "

Град Неапол даде почетно поданство на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж, който сега се намира в лондонския затвор " Белмарш ", съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция. Това се случва на фона на напъните на Съединени американски щати да го екстрадират по Закона за шпионаж поради публикуването на класифицирана информация за Ирак и Афганистан и на дипломатически телеграми през 2010 и 2011 година

Съпругата на Асандж Стела Морис получи от негово име почетното поданство, дружно с медала на града, които ѝ бяха връчени от кмета на Неапол Гаетано Манфреди по време на тържествена гала.

" Тази премия алегорично съставлява апел от страна на град Неапол - град, който постоянно е защитавал всички свободи ", сподели Манфреди. 

" Ако желаеме да пазиме и укрепваме демокрациите, би трябвало да пазиме свободата на печата … Винаги би трябвало да помним, че мощната народна власт се основава от мощната преса ", добави той. 

Обръщайки се към присъстващите в залата, Морис сподели: " Благодаря на всички вас и ви апелирам да продължите да се борите, до момента в който Джулиан не бъде освободен. "  

Шестнайсет членове на Конгреса на Съединени американски щати, измежду които републиканецът от придвижването MAGA и гневен покровител на Тръмп Марджъри Тейлър Грийн и лявото острие от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес, са изпратили писмо до президента Джо Байдън с молба да се откаже от настояването за екстрадиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР