Основател на компания от сферата на здравеопазването, който раздаде на

...
Основател на компания от сферата на здравеопазването, който раздаде на
Коментари Харесай

Шеф раздаде на служителите си 20 млн. долара бонуси

Основател на компания от сферата на опазването на здравето, който раздаде на чиновниците си дарове на стойност 20 млн. $, твърди, че жестът му е бил знак на чиста признателност, написа профит.бг.

Марк Баяда - ръководител и създател на Bayada Home Health Care, оценена на 1.4 милиарда $ във Филаделфия, която предлага медицински грижи за пациенти по домовете, разгласи подаръка през предходната седмица по време на събиране на чиновниците на компанията.

„ Вземам 20 млн. $ и ги систематизирам сред вас - е декларирал Баяда пред събраните към 100-те чиновници, съгласно CBS Philly. - Исках да изкажа признателност към всички за усърдието, с което се грижите за нашите клиенти. ”

Парите били разграничени сред 32 000 чиновници и разпределени въз основа на годините стаж в компанията - новоназначените чиновници получили по 50 $, до момента в който дългогодишните чиновници получили десетки хиляди долари.

Дори пенсиониралите се чиновници, напуснали компанията след 2010 година, получили част от сумата, споделя 71-годишният Баяда пред Yahoo Lifestyle.

„ Това са елементарни хора, които работят крепко в бизнес от сферата на услугите с дребен марж на облага - за мен е чест да работя с тях - споделя Баяда. - Аз не навестявам постоянно домове на пациенти, само че чиновниците ми са там всеки ден. ”

През 2016 година Баяда, който основава компанията през 1975 година, разгласи, че възнамерява да я трансформира в организация с нестопанска цел, която ще започва активност през януари. „ Организациите с нестопанска цел не престават съществуването си по-дълго, а аз в действителност не се нуждая от парите, по тази причина ще трансформираме компанията в новосъздадена организация с нестопанска цел - споделя Баяда. - Поставяме задачата си пред парите. ”

Служителите към този момент имат проекти за това по какъв начин ще похарчат получените бонуси, като някои от тях ще пътуват до Ирландия, други ще си купят нови гуми за колите, а трети ще създадат спомагателни дарове на децата си за Коледа.

Никол Грийн, педиатрична здравна сестра, измежду чиито клиенти са прибързано родено бебе и дете с церебрална парализа, работи в Bayada от едвам три години и ще употребява получените средства за висшето обучение на щерка си.

„ Всички бяха шокирани - мислехме, че това е просто празничен обяд - споделя Грийн пред Yahoo Lifestyle. - Марк ни изненада изцяло. Нямаше потребност. Аз работя в Bayada от скоро, само че в този момент оставам чиновник до живот. ”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР