Осмото поколение ще остане в историята като най-слабото за последните

...
Осмото поколение ще остане в историята като най-слабото за последните
Коментари Харесай

18 процента от разработчиците вече работят по next-gen игри

Осмото потомство ще остане в историята като най-слабото за последните 20 години, а неговият край наближава. Още по-лошото обаче е, че и идващото потомство не се обрисува по-добро и креативният крах на гейм промишлеността продължава да я души в мъртвата си хватка.Според скорошен отчет, към 18 % от разработчиците работят по последващо потомство игри в някаква форма.
Тези данни идват от отчета на GDC State of the Game Industry 2019, в който са изследвани близо 4000 разработчици, което дава индикативна, само че не изцяло точна визия за това какво вършат доста гейм дизайнери по света. По-конкретно, към 16 % от разработчиците настояват, че работят по игри както за съществуващи, по този начин и за необявени платформи, до момента в който единствено 2 % декларират, че работят по ексклузиви за необявени платформи.

Естествено, това оставя по-голямата част от разработчиците, които работят по оповестените понастоящем платформи, защото 46 % от интервюираните декларират, че вършат игри извънредно за съществуващи платформи, а останалите споделят, че не знаят на този стадий. И още веднъж естествено, без публично показване на конзоли от последващо потомство, има логичност, че множеството разработчици се концентрират върху актуалното потомство.

Що се отнася до сегашните генерации платформи, 56 % от разработчиците декларират, че последната им игра е пусната за PC , 33 % са имали последната си версия на мобилни платформи, 24 % са пуснати на PlayStation 4 , 20 % са пуснати на Xbox One и 9 % са пуснати на пазара за Nintendo Switch.

Въпреки това, всички тези числа отиват нагоре за всички платформи, изброени нагоре, когато програмистите са запитани за кои платформи създават сега или за кои платформи чакат, че идната им игра ще бъде пусната. Nintendo Switch се откроява, като 22 % чакат идната им игра да бъде пусната на платформата: много огромно нарастване от единствено 9 %, които са издали последната си игра за Nintendo Switch.

Нещо повече, 45 % от разработчиците цитират Nintendo Switch като платформа, която ги интересува. По-голямата част от интервюираните разработчици, които са пуснали игри на Switch, както и други платформи, настояват, че тези игри по-често се продават по-добре за Nintendo Switch от другите системи.

Инсталационната база на Nintendo Switch продължи да нараства бързо след стартирането си през 2017 година и тя се трансформира в най-продаваната подпора от 2018 година Това се комбинира с извънредни игри от Nintendo, продавани извънредно добре – Super Smash Bros . е най-продаваната игра за декември 2018 година

Нямаше доста разработчици, оповестили, че създават игри за платформи от последващо потомство. По-специално, Bethesda разгласи по време на E3 2018, че идната игра Starfield ще пристигна за платформи от последващо потомство, макар че към момента може да се появи на конзолите от настоящето потомство. След това още веднъж Bethesda разгласи The Elder Scrolls 6 и се разбра, че ще бъде пусната след Starfield, което допуска, че ще пристигна и за идващите генерации платформи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР