Осми март все още държи първенството като най-почитания дамски празник

...
Осми март все още държи първенството като най-почитания дамски празник
Коментари Харесай

Нито една българска роза не цъфна за 8 март

Осми март към момента държи шампионата като най-почитания дамски празник у нас макар конкуренцията на Благовещение (25 март) и Голяма Богородица (15 август). Освен че се отбелязва като ден на майката и трудещата се жена, на този ден се сервират и цветя за обичаната, което пък вкарва 8 март в директна борба с 14 февруари. Но както е споделил Мечо Пух - колкото повече, толкоз повече. Затова през днешния ден и на следващия ден на ход още веднъж са кавалерите.

В очакване на огромното извършване на покупки цветарите към този момент са заредили сергиите и магазините. За тях 8 март е " ден година храни ".  На огромни обороти обаче ще се радват главно търговците и вносителите. Българската роза към момента не е подготвена и по тази причина феновете на този хубав цвят ще би трябвало да заложат на продукция от Южна Америка и Северна Африка. Нашите сортове не са подобаващи за продажба при започване на март, тъй като им трябват още към 2 месеца, с цел да разцъфнат. Техните цени нормално са по-ниски от вносните, а и ароматът им е по-силен. Производителите им обаче ще чакат абитуриентските балове и 24 май, с цел да осъществят продукцията.   

Шансът за родните разсадници е в саксията. Живите цветя са все по-предпочитани от дамите, а кавалерите им към този момент са наясно с наклонността. В навечерието на 8 март зюмбюлите се търгуват на 2 или 3 лв. и в двата разновидността. Пролетните цветя са доста по-евтини от останалите, като оптималната им цена с подаръчна опаковка, направена на място, е към 6 лв.. 

Най-скъпо се продават аранжираните кошници с цветя. Изработката лишава много време и това дефинира цената. Тъй като се чака в самия ден на дамата да има огромен напор от клиенти, цветарите предизвестяват, че е добре да поръчате своята изненада най-малко ден по-рано. Можете да заявите и какви тъкмо да са цветята вътре, в случай че знаете желанията на дамата, на която ще поднесете кошницата. Цената върви от 50 лв. нагоре, според от размера и употребяваните материали.

Милка от Четвъртък пазара: Жените са с по-широки пръсти

Търговците разчитат на 8 март, тъй като българските мъже не са привикнали да подарят цвете на дамата до себе си, в случай че няма специфичен мотив за това. Милка Величкова, която продава на Четвъртък пазара от 6 години, е безапелационна, че кавалерите са изчезващ тип. Затова и най-вече се чакат дни като 8 март, когато всички мъже се сещат, че е време за цвете. По нейни усещания, дамите са по-щедри една към друга. Когато купуват за своите майки и родственици, приятелки или колежки, те отварят и сърцето, и портмонето си необятно. Имала е и случки, в които някой мъж идва да купи уханни саксии за своите колежки, само че не и за половинката. 

Цените тази година няма да скочат предпразнично, безапелационни са продавачите. Те разясниха, че има леко повишаване на еквадорските и кенийските рози. То обаче идвало от вносителите, а на крайния консуматор се отразява с към левче. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР