Осми хранителен продукт от България беше включен от Европейската комисия

...
Осми хранителен продукт от България беше включен от Европейската комисия
Коментари Харесай

Странджанският манов мед вече е с официално защитено наименование за произход


Осми хранителен артикул от България беше включен от Европейската комисия в листата със предпазени наименования за генезис на Европейския съюз - това е Странджанският манов мед. Продуктът „ Странджански манов мед ", именуван още „ Maнов мед от Странджа ", е с тъмнокафяв цвят и се добива в региона на Странджа.
Пчеларството от дълго време е значим занаят в района, доказателство за което са още съществуващи тръвни и дънери с пчели, които датират от края на 19 век. Комисарят по земеделие и развиване на селските региони Фил Хоган и комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел ще връчат публично на следващия ден в Брюксел документа за вписването на господин Манол Тодоров, ръководител на пчеларско съдружие „ Странджански манов мед " и госпожа Елка Божилова, представител на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България.
Странджанският манов мед ще се причисли към повече от 1445 други артикули, които към този момент са предпазени в базата данни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР