Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин

...
Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин
Коментари Харесай

Осман Ракипов от Столипиново, хванат с половин килограм хероин, застава пред съда

Осман Ракипов от Столипиново, заловен с близо половин кг хероин след договорка край Пловдив, публично се снабди с обвинителен акт. Привлечени към наказателна отговорност са двамата му съучасници – мъже на 37 години от Кърджали.

Ракипов е с обвиняване, че е придобил за разпространяване високорисков опиат за разпространяване, като закононарушението е осъществено при рисков рецидив. Мъжете от Кърджали пък ще дават отговор пред Темида за това, че са продали въпросната дрога на Ракипов. Освен това един от мъжете е с обвиняване за владеене на 9 патрона без позволение за това.

Както TrafficNews заяви, Осман Ракипов бе заловен с 500 грама хероин след договорка край Пловдив.

Той е закупил опиатът от двама мъже, на 37-години от кърджалийско в сряда. Сделката е станала край Поповици, малко преди среднощ.

Ракипов е натоварил дрогата в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претършуване униформени са намерили хероина. Той бил прикрит в тайник на тавана на БМВ-то. Последвал арест, а по-късно и обиск на дома на Осман.

Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и арестувани. У тях са открити 4000 лв..

По данни на прокуратурата, цената на дрогата е 41 868 лв..

Спрямо тримата обвинени в началото е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Спрямо Осман тя е била променена от съда в „ домакински арест “ по здравословни аргументи от месец септември 2021 година и му е била наложена ограничаваща мярка „ Забрана за овакантяване на рамките на страната “.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Ракипов е упрекнат, е от 5 до 15 години отнемане от независимост и санкция от 20 000 лв. до 100 000 лв..

Наказанието, планувано за обвързваното с разпространяване на опиати закононарушение, в което са упрекнати съучастниците му, е отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5000 лв. до 20 000 лв.. Наказанието, планувано от закона за нелегално държане на муниции е отнемане от независимост от 2 до 8 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР