Оскара ще го вземе Хоакин Финикс. Това на всички е

...
Оскара ще го вземе Хоакин Финикс. Това на всички е
Коментари Харесай

Асен Блатечки, Оскарите, Хоакин Финикс и как задминахме американците

Оскара ще го вземе Хоакин Финикс. Това на всички е ясно. Според мен... аз персонално се сещам най-малко за 50 артиста - и американски, и най-малко 20 български, които ще изиграят тази роля в случай че не по-лошо, тъкмо колкото него добре. Така че... не считам, че това е върховото актьорско достижение, несъмнено.
... Ами политика, това е ситуацията. Много елементарно е да се кривиш. Много е елементарно да се правиш, че имаш гърбица, да се смееш изкуствено, да танцуваш и да се правиш на... крив човек. Това е елементарно - хората, които се занимават с тази специалност, знаят. Много е мъчно да изградиш същински бездънен, прочувствен облик, какъвто прави Леонардо ди Каприо. Много е мъчно, в действителност. "

Асен Блатечки разяснява в " Треска за Оскари " по Nova ролята на Хоакин Финикс като " Жокера "...

В Уебкафе напомнят по този мотив, че за същата роля Финикс печели с изключение на " Оскар ", БАФТА, " Златен глобус ", Наградата на гилдията на киноактьорите, Награда " Избор на критиците " и прочие

Очевидно всички тези журита, кинокритици и фенове не могат да се мерят с ерудицията и критериите на Блатечки.

Асен Блатечки…

За него Бгвести написа: Не пропускайте да гледате на смолянска сцена секс-символа Асен Блатечки.

Блиц: Асен Блатечки секс знак на годината!

бТВ: Асен Блатечки гостува в шоуто „ Фермата “.

Във „ Фермата “ участници са възхитени: Земен човек, огромен артист, мачо...

След него във „ Фермата “ гостували и други български звезди (текстът е от медийни публикации), измежду които Катерина Евро, Диана Любенова, Деси Стоянова, Сашо Кадиев и Башар Рахал. Все звезди, то се вижда.

Вероятно въпросните звезди, огрели „ Фермата “, са измежду двайсетте български артисти, които биха засрамили „ кривия “ Хоакин Финикс… И други негови сътрудници.

Помежду си е евентуално да разискват по какъв начин феноменалният им гений се мъчи в тясната България и по какъв начин биха се разгърнали в Холивуд. Всеки има право да мечтае, даже когато фантазиите явно са заболели. Ако Блатечки обаче е прав, необичайно за какво толкоз малко българи са пробили там (освен Тед Кочев с " Първа кръв " и Тео Ушев), а поляци, чехи, сърби, руснаци и прочие направиха запаметяващи се филми и функции. Май отново международния скрит план ни стопира...

Блатечки като че ли ни отваря очите за истината: американското кино залязва, загнива и се е овъртолило в политика, това е ситуацията. Строг, само че обективен е той.

Блатечки е и интелигентен. знае, че упражни ли се върху Оскарите и артисти като Хоакин Финикс и Брад Пит, ще бъде видян. Е, видяха го. Ще го иронизират по-интелигентните, само че фенките ще се просълзят от мъжеството, с което прави на таратор „ тези отвъд “. На него това му би трябвало.

Похватът не е нов. Роден е в руската страна.

Героят на книгата „ Пътешествието на Чарли “ (Госиздат, 1924 г.) е разказан по следния метод: „ Чарли Чаплин е радостен американец. Показват го на картинки и в киното. Решил да пътешества посредством екрана и да обиколи цялото земно кълбо “. Ясно и тъкмо. Щом е американец, наложително го демонстрират в киното. Образът се добавя: трудолюбив скитник с тъжни очи, угрижен за бездомно кученце или за изоставено бебе и за всичко това получава подигравки и шутове. Не такива герои са нужни на руските новатори-киноматографисти.

Художниците на книжката, които надали са знаели какъв тъкмо е Чаплин, го нарисували в големи остарели панталони, с ъгловата и изкривена (и той се криви!...) дрънкулка, с накриво лице (и лицето изкривено…) вид „ радостния американец “.

През 2015 година в Русия излиза публикацията „ Как Георгий Женов стана Курт Боден “ от Георгий Филин. В нея създателят написа безусловно следното: Иконите на американското кинопроизводство – Франсис Форд Копола, Питър Богданович и продуцента Роджър Корман са плагиати. Дори по-лошо: крадци, премонтирали непознати филми, представяйки ги за свои. Те употребявали руски филми и преправяли имената. По този метод ограбили „ Планетата на бурите “ и „ Небето ни зове “. И освен тях.

Е, щом Копола е крал от руското кино, за какво да не посегне и на българското. Ще изкара най-малко още един-два „ Оскар “-а от филми с Блатечки, да вземем за пример. Щото в „ Апокалипсис в този момент “ и „ Кръстникът “ едни се кривяха, не ви е работа. Грозно нещо. Поне трийсетина наши артисти и режисьори…

Хубаво е да да си популярен артист и по едно и също време секс знак в страна, в която чалгата е част от културата. Всички мръсници се пукат от злоба. Хоакин Финикс „ Кривичкия “ включително. Добре, че Чаплин не е сред живите…

А може би Блатечки репетира за нов сериал или тв шоу?

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР